Skip to main content Skip to footer

Toestemming van school

Stap 2: toestemming van school voor je reis

Toestemming van school

Stap 2: toestemming van school voor je reis

Stappenplan

Onderwijs op zee

Als Nederlandse scholier ben je verplicht onderwijs te volgen. Je kunt dus niet zomaar een aantal weken weg blijven van school zonder daar goedkeuring van school voor te hebben. Dus: tijd om die toestemming te regelen!

Wie moet ik hebben op school?

Probeer eerst te ontdekken wie op school de juiste contactpersoon is. Vaak kun je met jouw mentor of afdelingsleider de juiste contactpersoon vinden voor programma's als Masterskip. In dit overzicht kun je vinden of er eerder trainees mee zijn geweest met Masterskip. Staat je school ertussen? Dan is er misschien al een contactpersoon die vaker met Masterskip heeft samengewerkt.

Schrijf een motivatiebrief

Leg in een brief uit waarom jij deze reis wilt maken. Vragen die je jezelf hierbij kunt stellen zijn onder andere:

“Wat zijn je verwachtingen van de reis?”
“Welke leerdoelen heb je?”
“Wat levert het jou en je school op?”

Loop je tegen problemen aan? Neem dan gerust even contact met ons op >

Laat het formulier ondertekenen

Is je school enthousiast? Geweldig! Dan kun je het toestemmingsformulier laten ondertekenen. Download het formulier hier >

Belangrijk: bewaar dit formulier zelf! Je hoeft dit niet naar ons toe te sturen, maar het is belangrijk het bij de hand te houden.

... maar hoe zit het met de leerplicht?

Omdat het onderwijs aan boord van Masterskip gewoon door gaat, is toestemming van de leerplichtambtenaar of onderwijsinspectie niet nodig. Krijg je hier vanuit school toch vragen over? Neem dan contact met ons op, wij kunnen je een aantal documenten met toelichting toesturen.

Bekijk het reisoverzicht