Skip to main content Skip to footer

Over Masterskip

Over Masterskip

over ons

Het ontstaan van Stichting Masterskip

Hoe vele tegenslagen werden overwonnen om leerlingen in het voortgezet onderwijs de reis van hun leven te laten maken.

Het begin

Het is 2012. We zijn een groepje gepassioneerde docenten en zeilers. We bespreken wat ons diep van binnen bezighoudt: een nieuwe vorm van maatwerk in het voortgezet onderwijs. Waarbij persoonlijk leiderschap, teamwork en sociale ontwikkeling de boventoon voeren. Een combinatie van theorie en praktijk op een bijzondere en uitdagende locatie. Zo ontstaat in 2013 het idee om leerlingen van allerlei scholen tijdens schooltijd mee te nemen op een groot zeilschip en hun onderwijs aan boord te laten plaatsvinden. De leerlingen leren dan van de omgeving waar ze in rond varen. Ze steken oceanen over en bezoeken inheemse volken en culturen. De wereld wordt hun klaslokaal.

Eerst.. een naam!

We besluiten om ons programma Masterskip te noemen. Een naam die op vele manieren past bij wat we doen! Met provinciale subsidie weet Stichting Masterskip zich klaar te maken voor een eerste reis. Voordat de reis begint, is de ervaring al bijzonder. Immers, scholen zijn niet gewend om hun leerlingen zes weken niet te zien terwijl het schoolprogramma gewoon doorgaat. Ouders vragen zich af of hun kind wel zonder hen kan. Het kost ons soms de grootste moeite om alle partijen te overtuigen. En de trainees bij Masterskip? Die hoeven we niet te overtuigen… Zij hebben er ongelofelijk veel zin in.

De bijzondere impact van Masterskip is meteen duidelijk. Naast het bijhouden van het gewone schoolwerk leren de trainees de meest uiteenlopende dingen tijdens hun avonturen. Maar het meest opvallende is wel de gigantische invloed die Masterskip heeft op de persoonlijk ontwikkeling van de trainees. De zes weken op zee op een Tall Ship zijn ‘life changing’!

Doorbreken van een vicieuze cirkel

En dan ziet Stichting Masterskip het gebeuren. De bezoekersaantallen op de site stijgen. De zichtbaarheid groeit en ook beginnen de inschrijvingen beter te lopen. De vicieuze cirkel wordt doorbroken. Doordat er iets meer te besteden is kan de kwaliteit omhoog. Dat vertelt zich rond en zo kan Masterskip tot volle bloei komen!

En net als alles lekker loopt en de dreiging van het faillissement is afgewend, ontstaat er een nieuw gevaar: door de grotere bekendheid begint leerplicht zich te bemoeien met Masterskip. Hoe kan dat nou? Onder schooltijd op een schip? Is dat verzuim? Op de één of andere wijze ontstaat het beeld dat Masterskip weliswaar ideëel is maar ook illegaal! Door onwetendheid groeit het aantal vraagtekens op dit vlak.

In gesprek met de onderwijsinspectie

Maar ook deze uitdaging gaat het team van Stichting Masterskip aan. Er worden gesprekken gepland met de onderwijsinspectie. Er is zelfs een jurist voor nodig om de complexe wetgeving uit te zoeken. Maar na een aantal ingewikkelde vergaderingen, het schrijven van vele notities en het geven van uitgebreide uitleg begint de beeldvorming over Masterskip te draaien. Er wordt geen onderwijstijd gemist en er is geen verzuim, want de programma’s van toetsing en afsluiting lopen op individueel niveau gewoon door. Ook de onderwijs inspectie is het eens: Masterskip is een geweldig programma. Juist de behapbare programma’s van 5 tot 7 weken zijn een prachtige vorm van individueel maatwerk voor veel trainees en scholen. Dit is hoe maatwerk in het onderwijs bedoelt is!

Erkenning van de overheid

Daarmee zet Stichting Masterskip de volgende stap om haar droom waar te maken: erkenning van de overheid. Als we terugkijken naar dat groepje onderwijzers en zeilers die begonnen met het organiseren van onderwijs op een Tall Ship, dan zien we dat Masterskip eerst een droom was, toen een lelijk eendje werd en dat ze nu tot volle wasdom is gekomen. Stichting Masterskip is het enige erkende buitenschoolse onderwijsprogramma van Nederland.

over ons

Het team

Onze Tall Ships varen met professionals, die in het bezit zijn van de vereiste papieren en natuurlijk de benodigde ervaring om met een zeilschip over de wereldzeeën te varen. De vaste bemanning is in dienst van de rederij en heeft veel ervaring met het varen met jongeren. Van elke functie zijn (minimaal) twee mensen in dienst, die elkaar door het jaar heen afwisselen. Soms zijn er internationale bemanningsleden aan boord, zoals een Deense of een Franse deckhand.

De docenten die het Masterskip programma begeleiden, zijn eerste-, of tweedegraads bevoegd. Bij de samenstelling van de teams wordt rekening gehouden met ervaring, leeftijd en persoonlijkheid, zodat elk team een optimale Masterskip reis kan realiseren.

Frank Stienstra

Frank Stienstra

Algemeen directeur

Marco van der Werf

Marco van der Werf

Operationeel directeur

Laura Wevers

Laura Wevers

Programma coördinator Masterskip

Jildert Holtrop

Jildert Holtrop

Online Marketeer

Josje Hempenius-Veldmeijer

Josje Hempenius-Veldmeijer

Marketeer

Chiara IJsbrandij

Chiara IJsbrandij

Crew Manager

Voorlichters

Elise Westermann

Elise Westermann

Voorlichter

Stijn Jansen

Stijn Jansen

Voorlichter

De Docententeams

Docententeams seizoen 2023 - 2024

De docententeams van afgelopen seizoen staan hieronder vermeld. Iedere docent stelt zich voor, zodat je van tevoren weet met wie je op reis gaat. Dit waren de docenten van vorig seizoen. De nieuwe docententeams van komend seizoen (2024-2025) worden momenteel zorgvuldig samengesteld en zullen zeer binnenkort hier op de website verschijnen.  

Bij de samenstelling van de teams die het Masterskipprogramma begeleiden wordt rekening gehouden met ervaring (binnen verschillende vakgebieden), leeftijd en persoonlijkheid, zodat elk team een optimale Masterskip reis kan realiseren.

Docenten RM 1

Sara Kortie

Sara Kortie

Docent Biologie

Mijn naam is Sara. Ik ben al eerder met Masterskip meegeweest. Eén van de hoogtepunten van het vorige Masterskip-avontuur was om een spiegelglad oceaanoppervlak te zien, dit kwam volgens mij doordat de deining, stroming en wind in dezelfde richting gingen. Ik ben benieuwd wat voor verrassends we deze reis gaan meemaken. Ik heb veel zin om iedereen op het schip te leren kennen.

Paul Smits

Paul Smits

Docent Biologie

Met veel passie ben ik docent Biologie en zeilinstructeur op de Middellandse Zee. Daarnaast houdt ik van kitesurfen, reizen en alles wat daar bij in de buurt komt! Ik kan niet wachten om samen met jullie op reis te gaan en kijk enorm uit naar alle avonturen die we gaan meemaken. Ik ga mee met de RM1, Darwin achterna en de RM2, op de Caribische Zee. Hopelijk tot snel!

Boaz Visscher

Boaz Visscher

Docent Wiskunde & Natuurkunde

Hoi! Ik houd van kitesurfen op zee en droom ervan om een een keer een oceaan over te steken. Daarnaast geef ik les in exacte vakken op middelbare scholen en op de Hogeschool van Amsterdam (opleiding Werktuigbouwkunde). Het lijkt me geweldig om samen met jullie deze superreis te maken en meer te leren over jullie, het schip en andere landen. Tot binnenkort!

Noor Wilking

Noor Wilking

Docent Wiskunde

Als wiskundedocent vaar ik mee op de RM1 & RM2, en al van kinds af aan ben ik op het (Zeeuwse) water te vinden. Voor in totaal drie maanden lang kan ik lesgeven en het begeleiden van leerlingen combineren met zeilen en het ontdekken van andere landen. Ik kan niet wachten om samen met jullie alle avonturen te beleven!

Docenten RM 2

Maaike Kempeneers

Maaike Kempeneers

Docent Scheikunde

Afgelopen jaar ben ik voor het eerst de oceaan overgestoken met Masterskip. Dat smaakte naar meer! Ik heb ontzettend veel zin om deze winter Paramaribo, Curaçao en alles daartussenin te ontdekken. Wat doe ik als ik thuis op het vaste land ben? Ik ben bezig met het afronden van mijn master Nanobiologie, en daarnaast maak ik zo veel mogelijk zeemijlen (eigenlijk binnenwatermijlen): ik geef zeilles op een Friese zeilschool en vaar zelf rond in Zeeland. Tot ziens aan de andere kant van de oceaan!

Paul Smits

Paul Smits

Docent Biologie

Met veel passie ben ik docent Biologie en zeilinstructeur op de Middellandse Zee. Daarnaast hou ik van kitesurfen, reizen en alles wat daar bij in de buurt komt! Ik kan niet wachten om samen met jullie op reis te gaan en kijk enorm uit naar alle avonturen die we gaan meemaken. Ik ga mee met de RM1, Darwin achterna en de RM2, op de Caribische Zee. Hopelijk tot snel!

Sacha van Duren

Sacha van Duren

Docent Wiskunde

Mijn naam is Sacha, ik ben 34 jaar en woon in Amsterdam. Ik ben een enthousiaste, empathische en nieuwsgierige docent wiskunde met een voorliefde voor outdoor onderwijs. Ik geloof dat zowel leerlingen als docenten zich het best ontwikkelen in groepsverband buiten in de natuur of op het water. Sinds 2020 ben ik veel buiten als wijnboer bij wijntuin Ronja in Beverwijk, daar werken we op het land en leren we over het maken van wijn. Daarnaast heb ik in 2021 meegevaren als wiskunde docent op de Wylde Swan Masterskip reis 1 tijdens de Oceaan oversteek en in het voorjaar van 2023 heb ik samen met een groep middelbare scholieren gedurende een maand de wildernis van Noorwegen mogen ontdekken. Ik ben heel benieuwd naar onze Caribische zeilreis van Paramaribo naar Curacao en kijk er naar uit om jullie te ontmoeten!

Noor Wilking

Noor Wilking

Docent Wiskunde

Als wiskundedocent vaar ik mee op de RM1 & RM2, en al van kinds af aan ben ik op het (Zeeuwse) water te vinden. Voor in totaal drie maanden lang kan ik lesgeven en het begeleiden van leerlingen combineren met zeilen en het ontdekken van andere landen. Ik kan niet wachten om samen met jullie alle avonturen te beleven!

Docenten RM 3

Rob Thuis

Rob Thuis

Docent Wiskunde

Hallo ik ben Rob Thuis, gepensioneerd docent wiskunde sinds 01-02-2022, maar nog steeds actief wat betreft mijn vak. Daarnaast ook met zeilen, met m’n eigen boot (een Vollenhovense bol 8.10). In 2022 ben ik met het Noorderlicht mee geweest naar Noorwegen-Spitsbergen. Dat was een enorm mooie ervaring en fantastische reis met een geweldige crew en dito trainees. Dit jaar ben ik bij de Wylde Swan opgestapt op reis WS3, van St. Maarten naar St. Maarten, waarbij we tussendoor verschillende Caribische eilanden hebben aangedaan. Ook dit was een fantastische reis, wel met andere temperaturen en fijne omstandigheden. Hier ook weer hadden we geweldige trainees aan boord die graag wat wilden leren. Ik vind het erg leuk om de trainees te helpen met wiskunde en planning. Dit jaar dus mee met RM3 samen met Danique, Henk en Helene. In ieder geval tot 9 december a.s., ik zie er naar uit en ook naar jullie!

Danique de Waal Malefijt

Danique de Waal Malefijt

Docent Biologie

Na een geslaagde eerste reis langs de bovenwindse Caribische eilanden, heb ik erg veel zin om samen met jullie dit jaar het gebied tussen Curaçao-Panama-Cuba te ontdekken. Ik ga mee als biologiedocent en ik ben benieuwd welk mooi land- en zeeleven we op deze reis tegen komen!

Henk Kuijs

Henk Kuijs

Docent Natuurkunde & Wiskunde

Ik ben Henk, per 01-08-2023 gepensioneerd docent. Sinds ik in Friesland woon speelt water een rol in mijn leven. Zeilen, schaatsen en sinds een paar jaar ook roeien. Naast lesgeven in een schoollokaal geef ik ook instructie op het water. Ik heb veel zin om de natuurkunde op en om de boot met jullie te ontdekken en te combineren met de doelen die jullie jezelf hebben gesteld. Een reis met Masterskip lijkt me daar uitermate geschikt voor. Ik heb er enorm veel zin in!! Jullie toch ook?!

Helene Beekhuizen

Helene Beekhuizen

Docent Maatschappijleer & Geschiedenis

Tja, daar gaan we dan begin februari. Een bijzondere reis vanaf Curaçao, via Panama naar Havana. Allemaal ongetwijfeld prachtige plekken, we gaan het zien en ervaren. Maar tussendoor zitten we met elkaar op de fraaie Artemis en moet er ook aan school gewerkt worden. Ik hoop je als docente maatschappijleer en geschiedenis te kunnen helpen en natuurlijk ook met je talen. En als mentor jou te begeleiden tijdens deze ongetwijfeld supergave reis. Ik zie uit naar een zestal bijzondere weken waarin we met z’n allen mooie dingen zien en ontdekken. Tot snel ziens.

Docenten RM 4

Erica Hensbergen

Erica Hensbergen

Docent Biologie

Nauwelijks zeilervaring en toch ga ik in maart voor de 2e keer met Masterskip de oversteek maken van het Caribisch gebied naar Nederland. Dat geeft wel aan hoe bijzonder ik het vind om als docent mee te mogen doen aan zo’n groot avontuur. Als docent biologie vaar ik dan door mijn eigen vakgebied heen en wil ik samen met de leerlingen aan boord de hele oceaan tot lesstof maken.
Hoeveel walvissen gaan we zien?

Fleur Molenaar

Fleur Molenaar

Docent Wiskunde

In 2016 zette ik zelf de stap om als trainee mee te gaan met Masterskip. Dit heeft geresulteerd in een onvergetelijke ervaring. Na het afronden van mijn bachelor stond ik al snel te popelen om deze ervaring opnieuw te beleven, maar nu als docent!

Jan Veenhof

Jan Veenhof

Docent Natuurkunde

Ik heb net mijn studies Natuurkunde en Aardwetenschappen gehaald en komend jaar mag ik al mijn passies combineren: zeilen, reizen en lesgeven!

Als je erover nadenkt is zeilen namelijk gewoon toegepaste Natuurkunde en reizen een kans om Aardwetenschappen toe te passen. Normaal zeil ik op skûtsjes in Friesland, maar ik ben er klaar voor om het met jullie groter aan te pakken.
Tot op de Artemis!

Docenten WS 1

Stijn Jansen

Stijn Jansen

Docent Wiskunde

Gegroet allemaal, ik ben Stijn Jansen en ik ben 21 jaar oud. Ik mag aankomend seizoen het docententeam van de WS1 versterken als hoofddocent. Ik start nu aan mijn 5de jaar voor de klas en dit wordt de tweede Masterskip reis die ik ga doen. Ik geef de vakken Wiskunde en Biologie. Verder ben ik fanatiek bij scouting en houd ik enorm van gezelligheid. Misschien dat jullie mij wel kennen van de informatieavonden en Masteracties. Ik kan niet wachten om jullie allemaal te ontmoeten! Tot snel!

Charlotte Clarijs

Charlotte Clarijs

Docent Biologie

Hoi, ik ben Charlotte, 30 jaar en ik woon in Amsterdam. Na mijn studie Neurobiologie ben ik blijven hangen op de Universiteit, waar ik les geef en activiteiten ontwikkel om leerlingen te inspireren voor de bètawetenschappen. Daarnaast heb ik jaren lang zeil les gegeven in Friesland. Wetenschap is overal en dan vooral buiten het klaslokaal: ik ben er dan ook stellig van overtuigd dat leerlingen heel véél gaan leren op deze reis. En wanneer lessen bij mij niet over zeilen of biologie gaan, dan gaat het wel over dancehall: de Caribische dansstijl uit Jamaica is al jaren mijn passie. Op deze reis komt alles samen. Ik kan niet wachten!

Johan Bordewijk

Johan Bordewijk

Docent Natuurkunde

Het meest kijk ik uit naar het midden op de oceaan zijn, om de enorme sterrenhemel te ervaren zonder lichtvervuiling. Een combinatie van de oceaan over steken en veel om te leren voor leerlingen en docenten is natuurlijk het mooiste wat er is. Ik ben docent natuurkunde en onderbreek graag mijn lessen om mee te varen en de leerlingen wat te kunnen vertellen over de natuurkunde van zeilen, van navigeren en van de zee en de wind. Om dit op een zeilschip te doen voor een groep enthousiaste leerlingen lijkt me een bijzondere en onvergetelijke ervaring.

Nicolette Visser

Nicolette Visser

Docent Nederlands

Niet de Scheepsjongens van de Bontekoe maar mijn eigen leerlingen hebben mij op het idee gebracht mee te gaan met Masterskip. Zij vertelden enthousiast over de uitdaging die ze aangegaan waren. “Is ook iets voor u mevrouw!” Ze hadden helemaal gelijk: ik houd van avontuur, van uitdaging, van lesgeven en zeilen. De oneindigheid van het water, de zonsopgang en -ondergang, de afwisseling in luchten maken varen het meest rustgevende wat er is. Mijn eigen zeilboot is niet groot genoeg om de oceaan over te steken, dus hoe fijn is het dat het nu gaat gebeuren met de Wylde Swan. Ik zie uit naar het groepsproces en het begeleiden daarvan! Hoop mijn passie voor reizen over te kunnen brengen. Wie reist, die leert.

Docenten WS 2

Coco van der Wiel

Coco van der Wiel

Docent Beeldende Vormgeving

Mijn naam is Coco, 24 jaar oud, dit jaar ga ik voor het eerst mee als docent op de Wylde Swan. Ik ben net afgestudeerd als docent beeldende kunst. Ik zit vol energie en enthousiasme om samen op avontuur te gaan, elkaar te leren kennen, ons te verwonderen en meer over onszelf te weten te komen.

Eugenio van Maanen

Eugenio van Maanen

Docent Biologie & Aardrijkskunde

Hoi Masterskippers, mijn naam is Eugenio en ben één van de docenten op de WS2. Reizen en de wereld ontdekken is mijn grote passie. Ik ben ruim 35 jaar werkzaam binnen het onderwijs en de reiswereld. Deze bijzondere reis wordt voor iedereen een mooie ontdekkingstocht waarin zowel reizen, school als persoonlijke ontwikkeling samenkomen. Ik vind het fantastisch dat ik op deze manier bij kan dragen aan jullie avontuur en ontwikkeling. Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten en samen deze reis te gaan beleven. Oh ja, ik ben ‘officieel’ docent aardrijkskunde en biologie maar werk in het hoger toeristisch onderwijs.

Gerdien Achterberg

Gerdien Achterberg

Docent Aardrijkskunde, Natuur- en Scheikunde

Hoi! Mijn naam is Gerdien en ik geef Aardrijkskunde en NaSk. Al van jongs af aan vind ik het heerlijk om op en rond het water te zijn, en samen met een groep mensen nieuwe dingen te leren. Ik heb dan ook heel veel zin om samen met jullie op avontuur te gaan en samen de wereld te ontdekken. Tot snel!

Vicky Mertens

Vicky Mertens

Docent Scheikunde

Het is altijd een droom geweest om mee te gaan met de Wylde Swan en dit jaar gaat het gebeuren! In de zomer ben ik altijd aan het water te vinden en vind ik het heerlijk om te zeilen en te zwemmen. Ik kijk ernaar uit om nu ook een keer in de winter op het water te zijn en mijn passie voor zeilen te kunnen combineren met mijn werk als docent scheikunde. Ik heb er heel veel zin in om iedereen te leren kennen en samen een prachtige reis te maken!

Docenten WS 3

Ben Geels

Ben Geels

Docent Natuurkunde

Na een complete loopbaan op school als docent wiskunde en natuurkunde, kan ik, van harte gestimuleerd door mijn vrouw Joke, genieten van zeilen, wind, water en het werken met jonge, lerende mensen. Vorig schooljaar ging ik al twee reizen mee. Ik heb enorme zin nogmaals een zeil avontuur aan te gaan.

Sterre Sikkeleras

Sterre Sikkeleras

Docent Biologie

Mijn naam is Sterre van Sikkeleras (27), geboren en getogen op het eiland (Texel) waar ik momenteel weer woonachtig ben. In de tussentijd heb ik een pitstop gemaakt in zowel Utrecht als Amsterdam om te studeren. Na het volgen van de bachelor Biologie in Utrecht ben ik mezelf gaan specialiseren tot mariene bioloog in Amsterdam. Tijdens deze studie heb ik mezelf ook een jaar voor de haaien gegooid om te kijken of het onderwijs iets voor me is. Niet geschoten is altijd mis, want wat was dat een succesvol en vooral leuk jaar! Een nieuwe passie was geboren en ik kan daarom ook niet wachten om te mogen lesgeven op zee.

Nicole Terpstra

Nicole Terpstra

Docent Biologie

Hoi, ik ben Nicole en ik ga dit jaar mee als docent biologie op WS3. Ik vind het fantastisch hoe Masterskip niet alleen tijd besteed aan de schoolvakken, maar ook aan persoonlijke ontwikkeling en het ontdekken en uitbouwen van ieders talenten. Ik kan niet wachten om hieraan bij te dragen en om samen met iedereen op de boot een onvergetelijk avontuur te beleven! Bovendien ben ik dol op zeilen en kijk ik ernaar uit om van de zeilboot (en van de Cariben en haar prachtige biologie) tijdelijk mijn thuis te maken. Tot snel!

Ben Schippers

Ben Schippers

Docent Scheikunde

Hoi, ik ben Ben. Ik kom uit Leiden, waar ik een leerwerkbedrijf heb opgericht om jongeren enthousiast te maken voor natuur & technologie: Technolab Leiden. Ik houd van zeilen en de zee en was zelfs een tijdje lid van een zeemanskoor. Ik heb heel veel zin om met jullie het avontuur aan te gaan en met jullie kennis te maken op 9 december!

Docenten WS 4

Petra van Dam

Petra van Dam

Docent Maatschappijleer & Geschiedenis

Zeilen en leren in de Cariben! Een prachtige omgeving om in en van te leren. Rondvaren in dit gebied met een boeiende geschiedenis en kennismaken met nieuwe culturen, hoe leuk is dat! Zeilen doe ik al van jongs af aan. Deze reis is voor mij een droom die uitkomt: lesgeven aan jonge mensen over het Caribisch gebied én zeilen. Samen met de trainees op avontuur gaan en ze hierin begeleiden. Ik heb een super leuke baan als docent en mentor op een middelbare school en ik heb het geluk dat ik voor de tweede keer mee kan. Tot ziens op reis 4!

Aletta Haddink

Aletta Haddink

Docent Biologie

Masterskip brengt al mijn favorieten samen! Avontuur, zeilen, natuur, lesgeven en een hele hoop nieuwe mensen leren kennen. Dat kan alleen maar gaaf worden toch?! Ik kijk er naar uit om samen met jullie het avontuur aan te gaan. Ik hoop dat we samen de biologie om ons heen kunnen vinden en vertalen én de Wylde Swan ons thuis kunnen maken. Ik ben een bolletje energie die houd van uitdagingen (spelletje doen? Ik wil wel winnen!). Maar ik kijk er ook naar uit om met een rustig muziekje naar de eindeloze zee te staren.
Kortom, ik heb er zin in! Tot dan!

Wessel Roosjen

Wessel Roosjen

Docent Wiskunde

Vorig jaar heb ik de tweede reis van de Wylde Swan mogen doen. De combinatie van lesgeven en varen maakte de reis tot een heus avontuur. Komend jaar studeer ik af als docent wiskunde en ga ik mee op reis 4 & 5 op de Wylde Swan. Ik ga er ontzettend naar uitkijken om aan boord te gaan en iedereen te leren kennen. Tot dan!

Ties Leenstra

Ties Leenstra

Docent Natuurkunde

Al jaren voel ik me thuis in, op en rond het water: ik ben wedstrijdzwemmer, zeiler, zeilinstructeur en vind eilanden geweldig. Om dit alles te kunnen combineren met natuurkunde geven aan boord van de Wylde Swan is fantastisch! Ik verheug me erop jullie de krachten, stromingen en weerfenomenen rondom het schip uit te leggen en vooral zelf te laten onderzoeken. Tot aan boord!

Docenten WS 5

Wessel Roosjen

Wessel Roosjen

Docent Wiskunde

Vorig jaar heb ik de tweede reis van de Wylde Swan mogen doen. De combinatie van lesgeven en varen maakte de reis tot een heus avontuur. Komend jaar studeer ik af als docent wiskunde en ga ik mee op reis 4 & 5 op de Wylde Swan. Ik ga er ontzettend naar uitkijken om aan boord te gaan en iedereen te leren kennen. Tot dan!

Aletta Haddink

Aletta Haddink

Docent Biologie

Masterskip brengt al mijn favorieten samen! Avontuur, zeilen, natuur, lesgeven en een hele hoop nieuwe mensen leren kennen. Dat kan alleen maar gaaf worden toch?! Ik kijk er naar uit om samen met jullie het avontuur aan te gaan. Ik hoop dat we samen de biologie om ons heen kunnen vinden en vertalen én de Wylde Swan ons thuis kunnen maken. Ik ben een bolletje energie die houd van uitdagingen (spelletje doen? Ik wil wel winnen!). Maar ik kijk er ook naar uit om met een rustig muziekje naar de eindeloze zee te staren. Kortom, ik heb er zin in! Tot dan!

Luc Bonten

Luc Bonten

Docent Scheikunde

Na jaren in het onderzoek ben ik 8 jaar geleden overgestapt naar het onderwijs. Met heel veel plezier geef ik sinds die tijd scheikunde en NLT op de middelbare school.
En nu vind ik het helemaal geweldig dat ik dit al zeilend mag gaan doen, met de halve wereld en een heel schip als klaslokaal.

Ties Leenstra

Ties Leenstra

Docent Natuurkunde

Al jaren voel ik me thuis in, op en rond het water: ik ben wedstrijdzwemmer, zeiler, zeilinstructeur en vind eilanden geweldig. Om dit alles te kunnen combineren met natuurkunde geven aan boord van de Wylde Swan is fantastisch! Ik verheug me erop jullie de krachten, stromingen en weerfenomenen rondom het schip uit te leggen en vooral zelf te laten onderzoeken. Tot aan boord!