Skip to main content Skip to footer

26NL3 - Atlantische Zeilreis: van Marokko via Kaapverdië naar de Azoren

From 17 januari 2026 12:00 until 28 februari 2026 12:00

jan. 17, 2026 - feb. 28, 2026

Ga mee op een onvergetelijk avontuur aan boord van ons stoere Tall Ship Noorderlicht. Deze reis is de langste Noorderlichtreis van dit seizoen.

Je stapt aan boord in de bruisende kuststad Casablanca en zeilt met de passaatwinden naar de Kaapverdische Eilanden. Deze tropische bestemming is een unieke combinatie van maanlandschappen, woestijnen en vulkanen tot groene bergen, kleurrijke valleien en witte zandstranden.

Deze route zit aan het begin van de reis al vol mogelijkheden om je zeilvaardigheden te verbeteren, zodat je richting de Azoren al helemaal in je element bent.

NU BOEKEN

Dit maakt deze reis uniek

Casablanca, Marokko
Ontdek de rijke cultuur en architectuur van deze Marokkaanse parel, waar traditionele en moderne invloeden samenkomen. Bezoek de iconische Hassan II-moskee, één van de grootste ter wereld, en proef van de lokale Marokkaanse keuken.

Zeilen & de Canarische Eilanden
We zeilen met de krachtige passaatwinden naar de Canarische Eilanden, waar nog veel onontdekte schatten te vinden zijn, zoals de niet-toeristische eilandjes El Hierro, La Gomera en La Palma. Hierna zetten we koers naar de Kaapverdische Eilanden en varen we over de uitgestrekte Atlantische Oceaan. Tijdens deze zeiletappe heb je genoeg tijd om je zeiltechnieken te verbeteren en je ritme te vinden.

Kaapverdische Eilanden
En dan doemt daar deze afgelegen eilandengroep voor de kust van West-Afrika op. Hier verken je het contrast tussen woestijnduinen en weelderige exotische natuur. We varen van eiland naar eiland, ontdekken idyllische stranden en vissersdorpjes en dompelen ons onder in de levendige Kaapverdische cultuur.

Oceaanzeilen
De open oceaan roept wanneer we Kaapverdië verlaten en noordwaarts koers zetten. Deze zeiletappe vergt al je opgedane vaardigheden en ervaring sinds Casablanca. De continu veranderende omstandigheden zorgen voor extra uitdaging en avontuur. Je wordt één met de elementen, één met de natuur, met je mede-trainees en de crew. Je komt tijdens een ietwat langere tijd op zee echt in een soort bubbel. Weg van de bewoonde wereld en alle drukte van dien, alsof de tijd stilstaat.

Azoren, Portugal
Eenmaal aangekomen op onze eindbestemming, de Azoren, verkennen we enkele van de meest unieke eilanden in deze tropische en vulkanische eilandengroep. Afhankelijk van de beschikbare tijd bezoeken we de groene weiden van São Miguel, de ruige kustlijn van Pico of het sprookjesachtige landschap van Flores.

Jouw Masterskipreis
Beleef de ultieme mix van zeilavontuur, adembenemende bestemmingen en leerzame ervaringen. Keer terug met de meest bijzondere herinneringen, hechte vriendschappen, waardevolle wijsheden en nieuwe inzichten.

Jouw koers naar de toekomst begint hier, met Masterskip. Stap aan boord en zet zeil naar jouw horizon.

HOUD ER REKENING MEE DAT:

Bij Masterskip staan levensverandering door persoonlijke ontwikkeling en groepsvorming door tijd door te brengen aan boord van het Tall Ship op de eerste plaats. Excursies en tijd aan land zijn aangenaam maar hebben geen prioriteit. Flexibiliteit is essentieel voor een authentieke zeilervaring met Masterskip. Het doel van deze zeilreis met Masterskip is om van startpunt naar de uiteindelijke bestemming te varen (oceaanoversteek of Caribische reis), voornamelijk door te zeilen en gebruik te maken van gunstige winden. Deze reisroute is een algemene gids en kan worden gewijzigd op basis van factoren zoals het weer, de beschikbaarheid van daglicht, omstandigheden in het vaargebied, scheepsplanning en mogelijkheden om het zeeleven te bekijken of bepaalde plaatsen onderweg te bezoeken. De specifieke route wordt uiteindelijk bepaald door de kapitein, rekening houdend met deze factoren. De kapitein heeft de bevoegdheid om te beslissen of de zeilen of de motor wordt gebruikt voor voortstuwing. Voor bepaalde bestemmingen kan toestemming van nationale autoriteiten nodig zijn om aan land te gaan, deze kan echter niet altijd verkregen worden vóór de publicatie van het reisschema.

Wat krijg je hiervoor terug?

Inclusief & Exclusief

Inbegrepen

Een levensveranderende ervaring!

Al je eten en drinken

Excursies

Een tof docententeam

Masterskip kleding pakket

Uitgesloten

Vlucht

Souvenirs voor je ouders

Eventuele visa

Zakgeld

Eventuele vaccinaties

HOUD ER REKENING MEE DAT:

Onze prijzen zijn exclusief vliegticket. Masterskip boekt wel je vliegticket en enkele maanden voor je reis ontvang je hiervoor de factuur in je persoonlijk account. Om je een indicatie te geven: de retour vliegtickets kostten de afgelopen jaren voor deze bestemmingen tussen de 300 en 500 euro.

26NL3 - Atlantische Zeilreis: van Marokko via Kaapverdië naar de Azoren

From 17 januari 2026 12:00 until 28 februari 2026 12:00

jan. 17, 2026 - feb. 28, 2026

€ 9.870,00p.p

NU BOEKEN

Interesselijst

Wil jij mee met deze reis, maar kun je nog niet inschrijven? Meld je dan aan voor onze interesselijst. Je komt dan bij ons in het systeem en ontvangt updates over deze reis. Let op: deze interesselijst heeft geen invloed op je definitieve inschrijving, en hiermee is er nog geen plek aan boord voor je gereserveerd.

Ik ben een