Skip to main content Skip to footer

25NL2 - Atlantische Zeilreis: van Kaapverdië via de Azoren naar Marokko

From 04 december 2025 12:00 until 15 januari 2026 12:00

dec. 04, 2025 - jan. 15, 2026

Een prachtige, uitdagende zeilreis met ons stoere Tall Ship Noorderlicht.
Deze route is verrassend, avontuurlijk en onwijs gaaf!

Je start op het tropische Kaapverdië, waar we ongeveer een week de tijd hebben om de Kaapverdische Eilanden te ontdekken en waar je leert surfen!

Hierna zetten we koers naar de Azoren, ‘het Hawaï van Europa’, waar je versteld zult staan van de prachtige ongerepte natuur en bijzondere inheemse diersoorten.

Als laatst pakken we de passaatwinden op om uiteindelijk te eindigen in het exotische Casablanca, waar we onze ogen uit zullen kijken door de betoverende Marokkaanse architectuur en cultuur.

Een onvergetelijk avontuur met prachtige bestemmingen, ga je mee?

NU BOEKEN

Ga je mee op ontdekkingsreis?

Welkom aan boord
Eenmaal in Kaapverdië aangekomen stap je direct met al je mede-trainees aan boord.
We verkennen deze eerste week de Kaapverdische Eilanden, waaronder waarschijnlijk Santo Antão, één van de mooiste Kaapverdische eilanden.

Hiken & Surfen
Kaapverdië is naast een wandelwalhalla ook een surfparadijs, de constante passaatwind van gemiddeld windkracht creëert namelijk de beste surfspots. Na deze week kun jij je dan ook een echte surfer noemen.

Atlantische Oversteek
Vervolgens gaan we de uitdaging aan met de noordoostelijke wind terwijl we de Atlantische oceaan oversteken richting de Azoren, ‘het Hawaï van Europa’. Dit gedeelte van de reis vereist samenwerking en doorzettingsvermogen en biedt kans om je zeilvaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

Eenmaal aangekomen op de Azoren kunnen we ontspannen en de tijd nemen om te genieten van alle verschillende eilandjes. Je zult versteld staan van de betoverende watervallen, de groene jungle, spectaculaire kratermeren, kleurrijke bloemen en grillige kliffen met hier en daar een verborgen strandje.

Kleurrijke natuur & Exotische cultuur

We vervolgen onze reis richting Marokko waarbij we wellicht nog een extra stop kunnen maken op het kleurrijke bloemeneiland Madeira. Een prachtige bestemming waar een levendige cultuur en een betoverend landschap op ons wacht.

We eindigen onze reis in Casablanca, waar de indrukwekkende diversiteit van Marokkaanse cultuur en architectuur ons verwelkomt. Wellicht brengen we een bezoek aan de Hassan II-moskee of gaan we lokale delicatessen proeven en souvenirs kopen op één van de vele kleurrijke markten.

Tropische feestdagen
Wat deze reis ook zeer speciaal maakt, is dat we zowel Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw samen zullen vieren! Ergens in Macaronesië, omringd door witte zandstranden, groene palmbomen en de helderblauwe oceaan. Dat maak je maar één keer in je leven mee!

Jouw Masterskipreis
Laat je meenemen op een avontuur dat je zeilvaardigheden uitdaagt en je meeneemt naar drie fascinerende bestemmingen! Dit is niet zomaar een reis, het is een persoonlijke ontdekkingsreis, een uitdaging en een avontuur dat je leven verrijkt.

Jouw koers naar de toekomst begint hier, met Masterskip. Stap aan boord en zet zeil naar jouw horizon.

HOUD ER REKENING MEE DAT:

Bij Masterskip staan levensverandering door persoonlijke ontwikkeling en groepsvorming door tijd door te brengen aan boord van het Tall Ship op de eerste plaats. Excursies en tijd aan land zijn aangenaam maar hebben geen prioriteit. Flexibiliteit is essentieel voor een authentieke zeilervaring met Masterskip. Het doel van deze zeilreis met Masterskip is om van startpunt naar de uiteindelijke bestemming te varen (oceaanoversteek of Caribische reis), voornamelijk door te zeilen en gebruik te maken van gunstige winden. Deze reisroute is een algemene gids en kan worden gewijzigd op basis van factoren zoals het weer, de beschikbaarheid van daglicht, omstandigheden in het vaargebied, scheepsplanning en mogelijkheden om het zeeleven te bekijken of bepaalde plaatsen onderweg te bezoeken. De specifieke route wordt uiteindelijk bepaald door de kapitein, rekening houdend met deze factoren. De kapitein heeft de bevoegdheid om te beslissen of de zeilen of de motor wordt gebruikt voor voortstuwing. Voor bepaalde bestemmingen kan toestemming van nationale autoriteiten nodig zijn om aan land te gaan, deze kan echter niet altijd verkregen worden vóór de publicatie van het reisschema.

Wat krijg je hiervoor terug?

Inclusief & Exclusief

Inbegrepen

Een levensveranderende ervaring!

Al je eten en drinken

Excursies

Een tof docententeam

Masterskip kleding pakket

Uitgesloten

Vlucht

Souvenirs voor je ouders

Eventuele visa

Zakgeld

Eventuele vaccinaties

HOUD ER REKENING MEE DAT:

Onze prijzen zijn exclusief vliegticket. Masterskip boekt wel je vliegticket en enkele maanden voor je reis ontvang je hiervoor de factuur in je persoonlijk account. Om je een indicatie te geven: de retour vliegtickets kostten de afgelopen jaren voor deze bestemmingen tussen de 300 en 500 euro.

25NL2 - Atlantische Zeilreis: van Kaapverdië via de Azoren naar Marokko

From 04 december 2025 12:00 until 15 januari 2026 12:00

dec. 04, 2025 - jan. 15, 2026

€ 9.870,00p.p

NU BOEKEN

Interesselijst

Wil jij mee met deze reis, maar kun je nog niet inschrijven? Meld je dan aan voor onze interesselijst. Je komt dan bij ons in het systeem en ontvangt updates over deze reis. Let op: deze interesselijst heeft geen invloed op je definitieve inschrijving, en hiermee is er nog geen plek aan boord voor je gereserveerd.

Ik ben een