Skip to main content Skip to footer

TALL SHIP WYLDE SWAN

TALL SHIP WYLDE SWAN

Tall Ship Wylde Swan

De Wylde Swan is de grootste topzeilschoener ter wereld en is ontworpen als zeiltrainingschip voor het varen met jongeren. Het schip kwam in 2010 in de vaart.

De twee 40 meter lange masten en haar extreem grote zeilen domineren het silhouet van de Wylde Swan. Aan dek is veel ruimte om met je groep samen te komen, maar er zijn ook stille hoekjes om je even terug te trekken van de drukte aan boord.

De main hold is het hart van het sociale leven aan boord. Hier studeer je, slaap je, doe je spelletjes met elkaar en kun je tussendoor lekker chillen. Het schip is fris en modern ingericht.

Geschiedenis

De romp van de Wylde Swan is in 1920 gebouwd door Howaldtswerke-Deutsche Werft in Kiel (Duitsland) en was van oorsprong een stoomschip. De romp heeft door de jaren heen verschillende functies gehad, waaronder die van transportschip voor torpedo’s in de Tweede Wereldoorlog.

Door haar oorspronkelijke functie, vers gevangen vis zo snel mogelijk naar de haven van Hamburg varen, is haar romp lang en smal. Zoals gebruikelijk in die tijd heeft ze een rechte steven en een jachthek wat haar een statige uitstraling geeft.

Specificaties Wylde Swan

Lengte 62 m

Breedte 7,3 m

Masthoogte 43 m

Rompsnelheid 15 knopen

Zeiloppervlak 1.130 m2

Vlag Nederland

Thuishaven Makkum

Gebouwd 1920

Omgebouwd 2010

Certificaten Wereldwijd

Crew 10 - 12 pers.

Trainees 30 pers.

Motor 460 HP Caterpillar C12