Skip to main content Skip to footer

26WS3 - Caribische Zeilreis: ontdek de eilanden in de Caribische Zee vanaf Curaçao

From 05 januari 2026 12:00 until 09 februari 2026 12:00

jan. 05, 2026 - feb. 09, 2026

VOLGEBOEKT

Zeil mee met deze Caribische rondreis vanaf Curaçao. We laten ons leiden door de wind en samen met de crew en je mede-trainees bedenk je een plan om vanaf Curaçao naar de bovenwindse eilanden te zeilen.

Tijdens de eerste dagen op zee ontstaat er een hechte band met elkaar om vervolgens met plezier en enthousiasme deze uitdagende tocht te volbrengen.

De bovenwindse eilanden, zoals Dominica, Saint Lucia en Grenada, zijn een waar paradijs: jungle, watervallen, strand en een helderblauwe zee waar je goed kunt snorkelen. Het zeilen van eiland naar eiland is een avontuur om samen te beleven.

De exacte route blijft een verrassing, wat deze reis extra avontuurlijk maakt. Bepaal samen met je nieuwe Masterskipfamilie je eigen koers en maak de meest gave rondreis die er bestaat!

Dit maakt deze reis uniek

Start op Curaçao
Je reis start op Curaçao. Afhankelijk van de weersverwachting en ons moment van vertrek is er misschien tijd om dit levendige eiland te verkennen. Het eiland staat bekend om zijn kleurrijke huizen en gebouwen. De hoofdstad, Willemstad, staat met zijn historische wijken op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Naast het landleven is ook de onderwaterwereld indrukwekkend. Dus tijd om de snorkels op te zetten!

Zeilreis naar de bovenwindse eilanden
Nadat je je medetrainees en de bemanning hebt leren kennen, is het tijd om het gemaakte zeilplan uit te gaan voeren. Het doel is de bovenwindse eilanden, maar vanwege de richting van de Passaatwinden is er een goed plan nodig om deze eilanden te bereiken. Tijdens deze zeiltocht leer je dat samenwerken een belangrijke voorwaarde is om een Tall Ship te kunnen besturen.

De bovenwindse eilanden
En dan, na een aantal dagen zeilen, doemen de Caribische eilanden op. Gefeliciteerd, je hebt het doel behaald! Nu is het tijd voor een ontspannen reis langs deze prachtige eilanden. Eilanden als Sint Maarten, Guadeloupe, Dominica en Grenada, hebben allemaal hun eigen sfeer en plekken om te ontdekken. Afhankelijk van hoeveel tijd er is, zetten we voet aan land van verschillende eilanden om dit zelf te beleven.

Oversteek naar Curaçao
Tegen het einde van de reis is het tijd voor de ship’s takeover. Alles wat je geleerd hebt, breng je in de praktijk terwijl je het Tall Ship samen met je medetrainees naar onze eindbestemming Curaçao vaart. Hier vieren we de volbrenging van de reis. Na het afscheid van de crew en het schip vlieg je samen met je medetrainees terug naar huis en kun je nog even gezamenlijk nagenieten van jullie Masterskipavontuur.

Jouw Masterskipreis
Tijdens deze reis leer je niet alleen veel over het zeilen en de omgeving, maar ook over jezelf. Unieke en leerzame ervaringen opdoen, bijzondere vriendschappen sluiten en een onwijs gaaf avontuur beleven wat je voor altijd zult koesteren. Dit is niet zomaar een reis, het is een persoonlijke ontdekkingsreis, een uitdaging en een avontuur dat je leven verrijkt.

Jouw koers naar de toekomst begint hier, met Masterskip. Stap aan boord en zet zeil naar jouw horizon.

HOUD ER REKENING MEE DAT:

Bij Masterskip staan levensverandering door persoonlijke ontwikkeling en groepsvorming door tijd door te brengen aan boord van het Tall Ship op de eerste plaats. Excursies en tijd aan land zijn aangenaam maar hebben geen prioriteit. Flexibiliteit is essentieel voor een authentieke zeilervaring met Masterskip. Het doel van deze zeilreis met Masterskip is om van startpunt naar de uiteindelijke bestemming te varen (oceaanoversteek of Caribische reis), voornamelijk door te zeilen en gebruik te maken van gunstige winden. Deze reisroute is een algemene gids en kan worden gewijzigd op basis van factoren zoals het weer, de beschikbaarheid van daglicht, omstandigheden in het vaargebied, scheepsplanning en mogelijkheden om het zeeleven te bekijken of bepaalde plaatsen onderweg te bezoeken. De specifieke route wordt uiteindelijk bepaald door de kapitein, rekening houdend met deze factoren. De kapitein heeft de bevoegdheid om te beslissen of de zeilen of de motor wordt gebruikt voor voortstuwing. Voor bepaalde bestemmingen kan toestemming van nationale autoriteiten nodig zijn om aan land te gaan, deze kan echter niet altijd verkregen worden vóór de publicatie van het reisschema.

Wat krijg je hiervoor terug?

Inclusief & Exclusief

Inbegrepen

Een levensveranderende ervaring!

Al je eten en drinken

Excursies

Een tof docententeam

Masterskip kleding pakket

Uitgesloten

Vlucht

Souvenirs voor je ouders

Eventuele visa

Zakgeld

Eventuele vaccinaties

HOUD ER REKENING MEE DAT:

Onze prijzen zijn exclusief: vliegticket. Masterskip boekt wel je vliegticket en enkele maanden voor je reis ontvang je hiervoor de factuur in je persoonlijk account. Om je een indicatie te geven: de vliegtickets kostten de afgelopen jaren tussen de 850 en 1.440 euro.

26WS3 - Caribische Zeilreis: ontdek de eilanden in de Caribische Zee vanaf Curaçao

From 05 januari 2026 12:00 until 09 februari 2026 12:00

jan. 05, 2026 - feb. 09, 2026

€ 8.950,00p.p

NU BOEKEN

Interesselijst

Wil jij mee met deze reis, maar kun je nog niet inschrijven? Meld je dan aan voor onze interesselijst. Je komt dan bij ons in het systeem en ontvangt updates over deze reis. Let op: deze interesselijst heeft geen invloed op je definitieve inschrijving, en hiermee is er nog geen plek aan boord voor je gereserveerd.

Ik ben een