Skip to main content Skip to footer

26NL5 - Noordelijke Zeilreis: van Schotland over de poolcirkel naar IJsland

From 15 april 2026 12:00 until 27 mei 2026 12:00

apr. 15, 2026 - mei 27, 2026

Deze reis is voor de echte wereldreizigers. Je vertrekt vanuit het schilderachtige Schotland richting het hoge noorden en vormt een hecht team met je medetrainees. Durf jij het aan?

Onze eerste bestemming zijn de Faeroër-eilanden, waar een prachtige hike niet mag ontbreken. Hierna zeilen we naar het spectaculaire IJsland en gaan we aan wal bij het kleine eiland, Grimsey. We staan dan letterlijk precies op de Poolcirkel, hoe gaaf is dat?

Vanaf hier zetten we koers naar de ruige halfbevroren Westfjorden en bewonderen we walvissen, misschien orka’s en met een beetje geluk het noorderlicht! Vanaf de Westfjorden bestaat de kans om naar Groenland te zeilen en het land te ontdekken, mits het ijs het toelaat. De reis eindigt met een bezoek aan de bruisende hoofdstad van IJsland, Reykjavik, waar de reis eindigt. 

NU BOEKEN

Dit maakt deze reis uniek

Faeröer-eilanden
Op de Faeröer-eilanden beginnen we met een betoverende wandeling langs de schitterende kust en de prehistorische monumenten van deze afgelegen eilandengroep. De reis naar de eilanden is de ideale start om te bonden met je mede-trainees en de bemanning.

Op de poolcirkel!
We varen tegen de klok in rond IJsland en bereiken het kleine eiland Grimsey dat precies op de Poolcirkel ligt. Zodra we hier voet aan wal zetten, kunnen we onszelf echte poolreizigers noemen! Vanaf Grimsey zetten we koers naar de Westfjorden van IJsland.

Westfjorden, IJsland
De Westfjorden zijn ontzettend afgelegen en worden bijna niet bezocht, maar in de periode dat wij er zijn kunnen wij wel de ruige, halfbevroren fjorden en geothermische baden bezoeken! Spring direct vanuit het heerlijke warme water het koude fjord in, lekker verfrissend. En maak kans om walvissen, papegaaiduikers en misschien zelfs orka's te zien. Daarnaast hebben we wellicht zelfs het geluk dat we het magische noorderlicht kunnen bewonderen.

Groenland
Afhankelijk van hoe de ijsvelden rond Groenland liggen, bestaat er een kans dat we op expeditie naar het bevroren land kunnen gaan. Dit grootste eiland ter wereld is voor 80% bedekt met een ijskap van 3 kilometer dik. Het zou een unieke en bijzondere kans zijn om dit met eigen ogen te kunnen zien!

Reykjavik, IJsland
De hoofdstad van IJsland, Reykjavik, ligt aan zee en wordt omgeven door ruige natuur. Tevens is hier de bekendste hotspring van heel IJsland, de Blue Lagoon. In en rondom Reykjavik zijn veel leuke bezienswaardigheden te vinden en er zijn een boel dingen te doen. Daarnaast is het een goede plek om walvissen te spotten en wellicht dwergvinvissen, de blauwe vinvis of witsnuitdolfijnen.
Je reis eindigt in deze bruisende stad en vanaf hier vlieg je gezamenlijk terug naar Nederland. 

Jouw Masterskipreis
Ga mee met deze onvergetelijke zeilreis en beleef samen met je nieuwe Masterskipfamilie de magie van de Ierse Zee, de Faeröer-eilanden, IJsland en Groenland. Tijdens deze reis leer je niet alleen veel over zeilen, maar ook over jezelf. Je doet unieke en leerzame ervaringen op en leert van de wereld en de mensen om je heen. Speciale vriendschappen ontstaan en je groeit onwijs veel als persoon. Het is niet zomaar een reis, het is een persoonlijke ontdekkingsreis, een uitdaging en een avontuur dat je leven verrijkt.

Jouw koers naar de toekomst begint hier, met Masterskip. Stap aan boord en zet zeil naar jouw horizon.

HOUD ER REKENING MEE DAT:

Bij Masterskip staan levensverandering door persoonlijke ontwikkeling en groepsvorming door tijd door te brengen aan boord van het Tall Ship op de eerste plaats. Excursies en tijd aan land zijn aangenaam maar hebben geen prioriteit. Flexibiliteit is essentieel voor een authentieke zeilervaring met Masterskip. Het doel van deze zeilreis met Masterskip is om van startpunt naar de uiteindelijke bestemming te varen (oceaanoversteek of Caribische reis), voornamelijk door te zeilen en gebruik te maken van gunstige winden. Deze reisroute is een algemene gids en kan worden gewijzigd op basis van factoren zoals het weer, de beschikbaarheid van daglicht, omstandigheden in het vaargebied, scheepsplanning en mogelijkheden om het zeeleven te bekijken of bepaalde plaatsen onderweg te bezoeken. De specifieke route wordt uiteindelijk bepaald door de kapitein, rekening houdend met deze factoren. De kapitein heeft de bevoegdheid om te beslissen of de zeilen of de motor wordt gebruikt voor voortstuwing. Voor bepaalde bestemmingen kan toestemming van nationale autoriteiten nodig zijn om aan land te gaan, deze kan echter niet altijd verkregen worden vóór de publicatie van het reisschema.

Wat krijg je hiervoor terug?

Inclusief & Exclusief

Inbegrepen

Een levensveranderende ervaring!

Al je eten en drinken

Excursies

Een tof docententeam

Masterskip kleding pakket

Uitgesloten

Vlucht

Souvenirs voor je ouders

Eventuele visa

Zakgeld

Eventuele vaccinaties

HOUD ER REKENING MEE DAT:

Onze prijzen zijn exclusief vliegticket. Masterskip boekt wel je vliegticket en enkele maanden voor je reis ontvang je hiervoor de factuur in je persoonlijk account. Om je een indicatie te geven: de retour vliegtickets kostten de afgelopen jaren voor deze bestemmingen tussen de 300 en 500 euro.

26NL5 - Noordelijke Zeilreis: van Schotland over de poolcirkel naar IJsland

From 15 april 2026 12:00 until 27 mei 2026 12:00

apr. 15, 2026 - mei 27, 2026

€ 10.575,00p.p

NU BOEKEN

Interesselijst

Wil jij mee met deze reis, maar kun je nog niet inschrijven? Meld je dan aan voor onze interesselijst. Je komt dan bij ons in het systeem en ontvangt updates over deze reis. Let op: deze interesselijst heeft geen invloed op je definitieve inschrijving, en hiermee is er nog geen plek aan boord voor je gereserveerd.

Ik ben een