Skip to main content Skip to footer

Volg WS 4

Volg WS 4

Volg de Wylde Swan

Op deze pagina kun je de trainees op de voet volgen.
Je vindt hier blogs, video's, foto's en de live-locatie.
Gebruik onderstaande knoppen om snel naar het juiste punt op de pagina te gaan. 

Veel volgplezier!

Deel deze pagina

Houd je vrienden en familie op de hoogte! Download deze afbeelding en deel hem via social media of WhatsApp.

Live locatie Wylde Swan

Volg de live-locatie van het schip. Even geen update? Geen zorgen, de verbinding komt snel weer terug.

Bekijk ook de locatie van onze andere schepen >

Blogs & Vlogs

Iedere week schrijven de trainees blogs of maken ze vlogs over hun reis.
(Nog geen nieuws? Ververs dan de pagina met ctrl+R of command+R.)

VLOG 6: De Shipstakeover!

5 april, Zeeh & Noor

Blog 3: Internships

30 maart, Sofie, Wende & Julianne


Ahoy,
In deze blog gaan wij jullie vertellen over de internships en shipstakeover aan boord van de Wylde Swan.

In de 4e week zijn we bezig geweest met de internships, dat houdt in dat we stages lopen bij 2 gekozen functies aan boord (zodat we goed voorbereid zijn op de shipstakeover). Het is natuurlijk heel belangrijk dat iedereen weet wat hij aan het doen is en dat het schip heel in Havana aankomt. Er zijn verschillende functies aan boord: van Doctor, tot Engineer, tot Captain en iedereen kiest wat hem of haar leuk lijkt.

Sofie: Ik heb de afgelopen dagen meegelopen met de Deckhands en met onze Officer. Tijdens mijn stage als Deckhand ben ik veel bezig geweest met touwen, zeilen en onderhoudsklusjes. Ik vond dit heel leuk om te doen, omdat je lekker actief bezig was de hele dag. Het leukste vond ik om de mast in te gaan en het uitzicht op zee te bekijken. Dat was echt zo mooi!
Wende: Tijdens de internships heb ik stagegelopen bij de Deckhands en Officer. Als Deckhand heb ik een eigen gasket gemaakt. Als Officer heb ik een voyage plan gemaakt, ook moesten wij samen met de Captains overleggen hoe we het uitvaren van Jamaica gingen doen. Ik vond het ook heel leuk om te navigeren!
Julianne: Ook ik heb als stage Deckhand gedaan, daarnaast heb ik Cook gedaan. Als Deckhand mocht ik het vertrek van Jamaica doen en de aankomst in Santiago de Cuba. Ook hebben we geholpen de netten op te zetten (veiligheid altijd eerst ;)) Bij Cook moesten we eerst bedenken wat we gingen maken. We hebben bami, arretjes cake, brood, soep, yoghurt, zandkoekjes en bami pakketjes gemaakt. Niemand is ziek geworden, dus een succes!

Na de stages begint in de laatste week de shipstakeover. Tijdens de shipstakeover nemen de trainees het schip over, iedereen neemt dan 1 rol naar keuze over. Maar voor zo’n rol moet je natuurlijk wel iets doen. Iedereen moet namelijk een pitch doen. Dat houdt in dat je 60 seconden hebt om uit te leggen (in het engels) voor de hele crew, waarom jij de beste kandidaat bent. We kregen dit maar een dag van tevoren te weten, best spannend dusss. Heel veel mensen hadden zich leuk verkleed of iets anders grappigs bedacht. Zo had Sofie de flying bowtie enorm goed geoefend om Deckhand te worden. Wende had zich verkleed als Quinten, de officer nu. Ze had zijn schoenen en kleren aangedaan en een baard getekend. Julianne ging voor Cook en had een schort aan en heeft een leuke grap gemaakt waar ze de duikbril opdeed (die we gebruiken om uien te snijden). De pitches waren allemaal heel erg leuk en grappig en de crew heeft er erg van genoten. Op het einde verasten we de crew met een zelf gemaakt liedje over Masterskip.

Het wordt nog spannend welke functie we gaan krijgen, maar dit komen we morgen te weten. We kijken allemaal heel erg uit naar de shipstakeover en de laatste zelf georganiseerde excursies.

Groetjesss vanaf de Wylde Swan ergens op de Caribische zee!

Credits naar Lotta, voor de spellingscontrole.

VLOG 5: De Jamaica Vlog!

26 maart, Dimphy, Femke & Anne Noor

Blog 2: 'De weekly update'

27 maart, Teachers Interns


Voor het aankomen in Jamaica hebben we nog verschillende workshops gehad over walvissen/dolfijnen van Aletta, over de geschiedenis van Jamaica van Petra en de muziek van Wessel.
Op Jamaica hebben we de eerste avond een bbq gehouden op het strand, daar hebben we ook regelmatig gezwommen en een ochtendduik genomen.

De volgende dag zijn we met busjes naar ‘reach falls’ geweest, daar hebben we nog een uur zelfstudie gedaan. We mochten van de rotsen springen en zijn een rabbit hole ingegaan waar we een paar meter verder uit het water kwamen.
Daarna langs een plekje gereden waar we kokosnoten hebben gehaald, vervolgens naar de blue lagoon geweest om nog even te zwemmen.
De dag daarna zijn we met de mentorgroepjes de stad in gegaan, langs een schooltje en kerk geweest etc.
In de avond wederom een goodbye poolparty gehouden maar dit keer van Jamaica, daarna nog de verjaardag van een trainee gevierd.

Iedereen heeft genoten van Jamaica en de mensen waren erg lief.
Van Aletta hebben we nog een lesje gehad over lichtgevend alg en nog een lesje van Ties over goed samenwerken aangezien we met de internships zijn begonnen.
Iedereen heeft zin in zijn internship en de meeste zijn nu al hard aan het werk, we zijn benieuwd hoe dit verder gaat uitpakken.

VLOG 4: super coole sailtraining vlog!

25 maart, Jikke, Nienke & Merel

VLOG 3: Dagvlog op Curaçao!

14 maart, Isabel & Lizzie

VLOG 2: Chaotisch leuke rondleiding op de Wylde Swan!

9 maart, Fay & Lisa

Blog 1: De eerste blog!!!

9 maart, Dimphy & Anne Noor


Jullie vragen je vast allemaal af wat we deze eerste dagen hebben gedaan dus dat gaan we jullie in deze blog vertellen!

05/03/24: Na het afscheid nemen bij het NH hotel, stapte we met z’n allen in het vliegtuig richting St-Maarten, in het vliegtuig zaten we allemaal erg verspreid dus voor en na het opstijgen begon de stoelendans zodat meer mensen naast elkaar konden zitten. Tijdens de vlucht hadden we een kastje gevonden waar de snacks in lagen en aan het einde van de vlucht was deze helemaal leeg. Voordat we wisten waren we op het vliegveld in St-Maarten, hier moesten we lang wachten maar uiteindelijk werden we met de bus naar de kade gebracht en daar met de tenders naar de boot. We kregen een warm welkom en konden gelijk lekker eten. Daarna hebben we onder de sterren hemel liedjes gezongen terwijl Jip gitaar speelde.

06/03/24: Iedereen was vroeg wakker door de hitte en jetlag en de eersten stonden om 5uur al op het deck voor de zonsopkomst. Na het versgebakken brood van onze lieve kok Tina begonnen we aan de eerste dag zelfstudie, het ging niet heel goed want we waren erg misselijk maar het ging wel snel voorbij. Na happy hour hebben we onze eerste plons in het water gedaan, we mochten ook van de punt springen. Na het avondeten hebben we gezellig met z'n allen de zonsondergang gekeken op het dak en de aft en daarna begonnen de anchor watches, hierbij hou je de positie van het schip in de gaten en hebben ze een kletspot gemaakt voor leuke vragen en gesprekken.

07/03/24: Vandaag gingen we tijdens de zelfstudie naar de kade om te tanken en boodschappen op te halen, dit moesten we vervolgens naar binnen sjouwen in een grote rij. Dit duurde best lang dus we moesten na de lunch nog een uurtje door met de zelfstudie. Daarna hadden we happy hour, hadden we een veiligheid carrousel en mochten we weer zwemmen. We kregen te horen dat we de volgende dag zouden beginnen aan de tocht naar Curaçao. Onze ETA is dat we 14 maart aankomen in Willemstad (Curaçao). We varen langs Saba, dan om een eilandje net boven Venezuela, naar Curaçao. Omdat de aankomende dagen best pittig worden lieten ze de anchor watches niet doorgaan. In de avond hebben we met z'n allen op het dak aan de voorkant gezeten met ons avondeten tijdens een mooie zonsondergang.

08/03/24: Na het ontbijt, zelfstudie en de lunch zijn we om 14:00 vetrokken naar Curaçao. De zeeziekte kwam meteen weer terug en normaal lopen door en over het schip was moeilijk, je vliegt echt letterlijk heen weer. Voor het eten konden we nog even chillen. Daarna begonnen de eerste sailwatches, hiervoor zijn we ingedeeld in groepjes, deze wisselen elke week. De eerste groep was van 18-20, de tweede groep van 20-22, de derde groep van 22-00 en de laatste groep van 00-02. Bij de laatste watch krijg je tosti’s. Tijdens zo’n watch moet je verschillende dingen doen zoals een deck check, engine room check, look out en sturen (je staat dan letterlijk aan het roer en je krijgt een richtingsgetal of ster die je moet volgen). We zijn deze avond langs Saba gevaren!

09/03/24: Deze ochtend van zelfstudie was verschrikkelijk, om de 10 minuten renden er een paar mensen, waaronder wij, naar buiten vanwege de zeeziekte. Onze lieve crewmember Merel kwam ons regelmatig gemberthee en droge crackers brengen, dit doet echt wonderen maar nogsteeds waren we niet in staat om ons te focussen op de zelfstudie. We zijn achter op de aft gaan liggen, hier waren een paar crewmembers bezig met onze locatie uit te vogelen want onze gps heeft het begeven. Tijdens dat we daar ziek lagen hebben we wel heerlijk kunnen zonnen en veel geleerd van Justus en onze kapitein over navigeren, we mochten ook de log aflezen en bijhouden om onze snelheid te bereken. In de middag hadden we sailtraining en daarna begonnen de sailwatches weer.

VLOG 1: Eerste dag zeilen aan boord van de Wylde Swan

8 maart, Lotta & Wende