Skip to main content Skip to footer

26WS6 - Oceaanoversteek: van Cuba naar Nederland

From 26 april 2026 12:00 until 10 juni 2026 12:00

apr. 26, 2026 - jun. 10, 2026

Tijdens de oversteek over de Noord-Atlantische oceaan heb je alle tijd om kennis te maken met het leven aan boord van ons Tall Ship, de Wylde Swan.

Wordt één met het schip, de zee en de wind. Spot dolfijnen en walvissen vanuit de mast en juich zodra je de lichtjes van de Azoren aan de horizon ziet verschijnen. “Land in zicht!”

Ontdek wat een oceaanoversteek zo speciaal maakt: ervaar de serene stilte en de rust op zee. Breng samen met je mede-trainees het schip weer thuis en wordt als een echte wereldreiziger door je familie en vrienden feestelijk opgewacht in Harlingen.

NU BOEKEN

Dit maakt deze reis uniek

Cuba
Je reis begint op Cuba en hier ontdek je enkele van de meest fascinerende plekken van dit levendige Caribische eiland. Afhankelijk van onze planning hebben we misschien tijd om door de bruisende straten van Havana te lopen. Hier verken je de kleurrijke straten met de kenmerkende Amerikaanse auto’s en lokale markten. Ondertussen maken we het schip klaar voor de Atlantische Oversteek.

Oceaanoversteek
We zetten koers naar de Azoren over de Atlantische Oceaan. In mei neigt het beter weer te worden, met meer consistente wind en minder kans op zwaar weer. De perfecte periode voor onze oversteek dus! De lange dagen op zee vormen een uitdagende kans om samen te werken, navigatievaardigheden te oefenen en te genieten van de weidsheid en het ritme van de oceaan om ons heen.

Azoren, Portugal
Eenmaal aangekomen op de Azoren, "het Hawaï van Europa", verkennen we enkele van de meest unieke eilanden in deze tropische, vulkanische eilandengroep. Afhankelijk van de beschikbare tijd bezoeken we mogelijk de groene bergen en valleien van São Miguel, de ruige kustlijn en vulkanen van Pico of het idyllische bloemeneiland Flores met prachtige watervallen.

Thuiskomst Harlingen
Aan het eind van de laatste zeiletappe duikt de vertrouwde kustlijn van Nederland op. Na weken van avontuur op zee, het zien van dolfijnen of zelfs walvissen en het zitten in een gezamenlijke bubbel, weg van de bewoonde wereld, voelt het zien van het vasteland als een bijzonder welkom. Het einde van onze reis betekent het begin van het delen van verhalen en herinneringen met vrienden en familie.

Jouw Masterskipreis
Stap aan boord van de Wylde Swan en ervaar de combinatie van een uitdagende oceaanoversteek, de betoverende Azoren en een hartverwarmende thuiskomst in Harlingen, waar familie en vrienden je opwachten. Op zee leer je niet alleen over zeilen, maar ook over jezelf. Dit is niet zomaar een reis, het is een persoonlijke ontdekkingsreis, een uitdaging en een avontuur dat je leven verrijkt. 

Jouw koers naar de toekomst begint hier, met Masterskip. Stap aan boord en zet zeil naar jouw horizon.

HOUD ER REKENING MEE DAT:

Bij Masterskip staan levensverandering door persoonlijke ontwikkeling en groepsvorming door tijd door te brengen aan boord van het Tall Ship op de eerste plaats. Excursies en tijd aan land zijn aangenaam maar hebben geen prioriteit. Flexibiliteit is essentieel voor een authentieke zeilervaring met Masterskip. Het doel van deze zeilreis met Masterskip is om van startpunt naar de uiteindelijke bestemming te varen (oceaanoversteek of Caribische reis), voornamelijk door te zeilen en gebruik te maken van gunstige winden. Deze reisroute is een algemene gids en kan worden gewijzigd op basis van factoren zoals het weer, de beschikbaarheid van daglicht, omstandigheden in het vaargebied, scheepsplanning en mogelijkheden om het zeeleven te bekijken of bepaalde plaatsen onderweg te bezoeken. De specifieke route wordt uiteindelijk bepaald door de kapitein, rekening houdend met deze factoren. De kapitein heeft de bevoegdheid om te beslissen of de zeilen of de motor wordt gebruikt voor voortstuwing. Voor bepaalde bestemmingen kan toestemming van nationale autoriteiten nodig zijn om aan land te gaan, deze kan echter niet altijd verkregen worden vóór de publicatie van het reisschema.

Wat krijg je hiervoor terug?

Inclusief & Exclusief

Inbegrepen

Een levensveranderende ervaring!

Al je eten en drinken

Excursies

Een tof docententeam

Masterskip kleding pakket

Uitgesloten

Vlucht

Souvenirs voor je ouders

Eventuele visa

Zakgeld

Eventuele vaccinaties

HOUD ER REKENING MEE DAT:

Onze prijzen zijn exclusief: vliegticket. Masterskip boekt wel je vliegticket en enkele maanden voor je reis ontvang je hiervoor de factuur in je persoonlijk account. Om je een indicatie te geven: de vliegtickets kostten de afgelopen jaren tussen de 850 en 1.440 euro.

26WS6 - Oceaanoversteek: van Cuba naar Nederland

From 26 april 2026 12:00 until 10 juni 2026 12:00

apr. 26, 2026 - jun. 10, 2026

€ 9.975,00p.p

NU BOEKEN

Interesselijst

Wil jij mee met deze reis, maar kun je nog niet inschrijven? Meld je dan aan voor onze interesselijst. Je komt dan bij ons in het systeem en ontvangt updates over deze reis. Let op: deze interesselijst heeft geen invloed op je definitieve inschrijving, en hiermee is er nog geen plek aan boord voor je gereserveerd.

Ik ben een