Skip to main content Skip to footer

26WS5 - Caribische Zeilreis: ontdek de Caribische eilanden vanaf Sint-Maarten naar Cuba

From 20 maart 2026 12:00 until 24 april 2026 12:00

mrt. 20, 2026 - apr. 24, 2026

Jamaica en Cuba, twee landen in het Caraïbisch gebied met een grote verscheidenheid in natuur. Wist je bijvoorbeeld dat het land Cuba wel 4.000 kleine eilandjes rijk is? Genoeg te ontdekken dus en dat ga je zeker doen tijdens deze reis!

Je zeilt van Sint-Maarten naar Cuba en onderweg ontdek je de (on)bekende cultuur én natuur van de meest bijzondere exotische eilanden.

Ga mee met deze schitterende zeilreis en beleef spectaculaire avonturen. Laat je verrassen door het Caribisch paradijs, het leven aan boord van een Tall Ship en de bijzondere gebeurtenissen op zee en aan land.

NU BOEKEN

Dit maakt deze reis uniek

Sint-Maarten
In Sint-Maarten ligt ons Tall Ship de Wylde Swan op je te wachten. Terwijl het schip wordt klaargemaakt voor vertrek naar Cuba is er tijd om het eiland te verkennen. Dit tropische paradijs in de Cariben biedt een interessante combinatie van Nederlandse en Franse culturen en de vriendelijke St. Maartenaren maken het een prachtige bestemming om onze reis te starten.

Zeilreis langs de bovenwindse eilanden
Vanaf Sint-Maarten zeil je eerst een stuk naar het zuiden langs de bovenwindse eilanden. Tijdens deze zeilreis vorm je samen met je medetrainees en de bemanning een goede basis om de oversteek naar Jamaica en Cuba te volbrengen. We zeilen langs eilanden als Guadeloupe, Dominica en Grenada. Afhankelijk van hoeveel tijd we hebben zetten we voet aan wal en hiken we naar de meest idyllische plekjes voor het mooiste uitzicht. 

Curaçao
Wellicht is er de mogelijkheid om tijdens onze reis een bezoek te brengen aan Curaçao. Na een oversteek van een aantal dagen komen we aan op dit levendige eiland met zijn kleurrijke huizen en gebouwen. De hoofdstad, Willemstad, staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst met zijn historische wijken. Ook de onderwaterwereld is indrukwekkend. Tijd om een snorkel-outfit uit de kast te trekken dus!

Oversteek naar Jamaica
Tijdens de oversteek naar Jamaica breng je jouw zeilvaardigheden in de praktijk tijdens de ship’s takeover. Afhankelijk van de wind- en weersomstandigheden brengen we wellicht een bezoek aan de geboorteplaats van de Rasta en Reggae: Jamaica! Dit eiland staat bekend om zijn muziek, koraalriffen en spectaculaire watervallen. Het eiland heeft tientallen watervallen en ze zijn allemaal anders. Met een gave hike door de jungle komen we aan bij de waterval naar keuze, om vervolgens te genieten van het perfecte plaatje en een heerlijke frisse duik.

Cuba
Zodra we voet aan land zetten op Cuba, beginnen we aan een ontdekkingstocht door enkele van de meest fascinerende plekken van dit schitterende Caribische eiland. Afhankelijk van onze planning hebben we misschien tijd om door de bruisende straten van Havana te lopen. Hier verken je de kleurrijke straten met de kenmerkende Amerikaanse auto’s en lokale markten. Vanaf Cuba vliegen we gezamenlijk weer terug naar Nederland.

Jouw Masterskipreis
Tijdens deze Caribische Zeilreis leer je niet alleen veel over zeilen, maar ook over jezelf. Je doet unieke en leerzame ervaringen op en leert van de wereld en de mensen om je heen. Speciale vriendschappen ontstaan en je groeit onwijs veel als persoon. Het is niet zomaar een reis, het is een persoonlijke ontdekkingsreis, een uitdaging en een avontuur dat je leven verrijkt.

Jouw koers naar de toekomst begint hier, met Masterskip. Stap aan boord en zet zeil naar jouw horizon.

HOUD ER REKENING MEE DAT:

Bij Masterskip staan levensverandering door persoonlijke ontwikkeling en groepsvorming door tijd door te brengen aan boord van het Tall Ship op de eerste plaats. Excursies en tijd aan land zijn aangenaam maar hebben geen prioriteit. Flexibiliteit is essentieel voor een authentieke zeilervaring met Masterskip. Het doel van deze zeilreis met Masterskip is om van startpunt naar de uiteindelijke bestemming te varen (oceaanoversteek of Caribische reis), voornamelijk door te zeilen en gebruik te maken van gunstige winden. Deze reisroute is een algemene gids en kan worden gewijzigd op basis van factoren zoals het weer, de beschikbaarheid van daglicht, omstandigheden in het vaargebied, scheepsplanning en mogelijkheden om het zeeleven te bekijken of bepaalde plaatsen onderweg te bezoeken. De specifieke route wordt uiteindelijk bepaald door de kapitein, rekening houdend met deze factoren. De kapitein heeft de bevoegdheid om te beslissen of de zeilen of de motor wordt gebruikt voor voortstuwing. Voor bepaalde bestemmingen kan toestemming van nationale autoriteiten nodig zijn om aan land te gaan, deze kan echter niet altijd verkregen worden vóór de publicatie van het reisschema.

Wat krijg je hiervoor terug?

Inclusief & Exclusief

Inbegrepen

Een levensveranderende ervaring!

Al je eten en drinken

Excursies

Een tof docententeam

Masterskip kleding pakket

Uitgesloten

Vlucht

Souvenirs voor je ouders

Eventuele visa

Zakgeld

Eventuele vaccinaties

HOUD ER REKENING MEE DAT:

Onze prijzen zijn exclusief: vliegticket. Masterskip boekt wel je vliegticket en enkele maanden voor je reis ontvang je hiervoor de factuur in je persoonlijk account. Om je een indicatie te geven: de vliegtickets kostten de afgelopen jaren tussen de 850 en 1.440 euro.

26WS5 - Caribische Zeilreis: ontdek de Caribische eilanden vanaf Sint-Maarten naar Cuba

From 20 maart 2026 12:00 until 24 april 2026 12:00

mrt. 20, 2026 - apr. 24, 2026

€ 8.950,00p.p

NU BOEKEN

Interesselijst

Wil jij mee met deze reis, maar kun je nog niet inschrijven? Meld je dan aan voor onze interesselijst. Je komt dan bij ons in het systeem en ontvangt updates over deze reis. Let op: deze interesselijst heeft geen invloed op je definitieve inschrijving, en hiermee is er nog geen plek aan boord voor je gereserveerd.

Ik ben een