Skip to main content Skip to footer

26WS4 - Caribische Zeilreis: verken de Caribische Zee vanaf Curaçao naar Sint-Maarten

From 11 februari 2026 12:00 until 18 maart 2026 12:00

feb. 11, 2026 - mrt. 18, 2026

Ga mee met deze Caribische Zeilreis vanaf Curaçao naar Sint-Maarten. Tijdens deze reis laten we ons leiden door het weer en de wind. De route staat niet vast en dat is extra leuk! Je bedenkt namelijk samen met de crew en je mede-trainees de route.

Opkruisen in de Caribische zee is een prachtig plan, via Bermuda zeilen is gaaf en ieder ander plan zal minstens net zo mooi en avontuurlijk zijn. Welke route het ook wordt, dat het een onvergetelijk avontuur wordt, staat vast!

Tijdens de eerste dagen op zee ontstaat er een hechte band met je mede-trainees en maak je kennis met het zee ritme. Je leert het schip goed kennen, je bepaalt samen de koers en creëert zo het meest magische Caribische zeilavontuur.

NU BOEKEN

Dit maakt deze reis uniek

Start op Curaçao
Je reis start op Curaçao. Afhankelijk van de weersverwachting is er de mogelijkheid om dit levendige eiland te verkennen. Het eiland staat bekend om zijn kleurrijke huizen en gebouwen. Daarnaast staat de hoofdstad, Willemstad, met zijn historische wijken op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Ook de onderwaterwereld is indrukwekkend hier, dus tijd om de snorkels erbij te pakken!

Zeilreis naar de bovenwindse eilanden
Nadat je je medetrainees en de bemanning hebt leren kennen, is het tijd om het gemaakte plan uit te voeren. Het doel is de bovenwindse eilanden, maar vanwege de richting van de Passaatwinden is er een goed plan nodig om deze eilanden te bereiken. Tijdens deze zeiltocht leer je dat samenwerken met je medetrainees en bemanning een belangrijke voorwaarde is om het Tall Ship van A naar B te brengen.

De bovenwindse eilanden
Na deze zeiletappe verschijnen daar de eerste eilanden in de Cariben op. Gefeliciteerd, mission accomplished! Tijd voor een ontspannende reis langs de prachtige exotische eilanden, zoals Guadeloupe, Dominica en Grenada. Afhankelijk van hoeveel tijd we hebben, zetten we voet aan land en kunnen we de mooiste plekjes ontdekken.

Sint-Maarten
De eindbestemming voor deze reis is Sint-Maarten. Dit tropische paradijs in de Cariben biedt een interessante combinatie van Nederlandse en Franse cultuur. Een verbazingwekkend veelzijdige bestemming waar je terecht kunt voor ontspanning, ontdekking en inspiratie. Deze mix, samen met het zonnige klimaat en de vriendelijke St. Maartenaren, maakt het de perfecte plaats om het volbrengen van je reis te vieren.

Jouw Masterskipreis
Tijdens een Masterskipreis leer je niet enkel veel over zeilen maar ook over jezelf. Je doet unieke en leerzame ervaringen op en leert van de wereld en de mensen om je heen. Speciale vriendschappen ontstaan en je groeit onwijs veel als persoon. Het is niet zomaar een reis, het is een persoonlijke ontdekkingsreis, een uitdaging en een avontuur dat je leven verrijkt.

Jouw koers naar de toekomst begint hier, met Masterskip. Stap aan boord en zet zeil naar jouw horizon.

HOUD ER REKENING MEE DAT:

Bij Masterskip staan levensverandering door persoonlijke ontwikkeling en groepsvorming door tijd door te brengen aan boord van het Tall Ship op de eerste plaats. Excursies en tijd aan land zijn aangenaam maar hebben geen prioriteit. Flexibiliteit is essentieel voor een authentieke zeilervaring met Masterskip. Het doel van deze zeilreis met Masterskip is om van startpunt naar de uiteindelijke bestemming te varen (oceaanoversteek of Caribische reis), voornamelijk door te zeilen en gebruik te maken van gunstige winden. Deze reisroute is een algemene gids en kan worden gewijzigd op basis van factoren zoals het weer, de beschikbaarheid van daglicht, omstandigheden in het vaargebied, scheepsplanning en mogelijkheden om het zeeleven te bekijken of bepaalde plaatsen onderweg te bezoeken. De specifieke route wordt uiteindelijk bepaald door de kapitein, rekening houdend met deze factoren. De kapitein heeft de bevoegdheid om te beslissen of de zeilen of de motor wordt gebruikt voor voortstuwing. Voor bepaalde bestemmingen kan toestemming van nationale autoriteiten nodig zijn om aan land te gaan, deze kan echter niet altijd verkregen worden vóór de publicatie van het reisschema.

Wat krijg je hiervoor terug?

Inclusief & Exclusief

Inbegrepen

Een levensveranderende ervaring!

Al je eten en drinken

Excursies

Een tof docententeam

Masterskip kleding pakket

Uitgesloten

Vlucht

Souvenirs voor je ouders

Eventuele visa

Zakgeld

Eventuele vaccinaties

HOUD ER REKENING MEE DAT:

Onze prijzen zijn exclusief: vliegticket. Masterskip boekt wel je vliegticket en enkele maanden voor je reis ontvang je hiervoor de factuur in je persoonlijk account. Om je een indicatie te geven: de vliegtickets kostten de afgelopen jaren tussen de 850 en 1.440 euro.

26WS4 - Caribische Zeilreis: verken de Caribische Zee vanaf Curaçao naar Sint-Maarten

From 11 februari 2026 12:00 until 18 maart 2026 12:00

feb. 11, 2026 - mrt. 18, 2026

€ 8.950,00p.p

NU BOEKEN

Interesselijst

Wil jij mee met deze reis, maar kun je nog niet inschrijven? Meld je dan aan voor onze interesselijst. Je komt dan bij ons in het systeem en ontvangt updates over deze reis.

Ik ben een