Skip to main content Skip to footer

25WS1 - Atlantische Zeilreis: van Nederland naar West-Afrika

From 18 oktober 2025 12:00 until 27 november 2025 12:00

okt. 18, 2025 - nov. 27, 2025

Voel je een echte ontdekkingsreiziger die vanaf “thuis” vertrekt naar verre tropische oorden. Deze reis begint in Harlingen, waar je door het thuisfront uitgezwaaid wordt.

We zeilen via het Engelse kanaal langs Casablanca naar Macaronesië. Dit is de verzamelnaam voor de vulkanische eilanden die in de Atlantische Oceaan liggen. En die naam is behoorlijk passend bij deze prachtige groep, het betekent namelijk ‘gelukzalige eilanden’ in het Grieks!

Tijdens de eerste dagen op zee ontstaat er al een hechte band met elkaar. We zetten koers naar onze eindbestemming, het tropische Kaapverdië, en verkennen onderweg de mooiste eilanden met de meest indrukwekkende landschappen, prachtige natuur en bijzondere dieren.

NU BOEKEN

Dit maakt deze reis uniek

Cultuur & Natuur
De reis begint in Harlingen waarna een mooie reis door het Engelse Kanaal volgt. Hier bezoeken we wellicht idyllische kustplaatsjes als Falmouth of Dournanez om vervolgens de Golf van Biskaje over te steken. Onderweg naar Casablanca is er de kans een mooie bestemming aan de Portugese kust te bezoeken, afhankelijk van het weer en de wens aan boord.

Wanneer we aankomen in het exotische Casablanca, de grootste stad van Marokko, vallen gelijk alle culturele en historische bezienswaardigheden op. Wie weet ga jij op een excursie in de Marokkaanse woestijn, wandel je over de kleurrijke markten en bezichtig je de bijzondere architectuur wat Casablanca allemaal te bieden heeft. 

Bijzondere landschappen
Vervolgens zeilen we op de krachtige passaatwinden naar de Canarische Eilanden, waar nog veel te ontdekken is! Bijvoorbeeld de niet-toeristische eilandjes El Hierro, La Gomera en La Palma. De landschappen van deze eilanden is bepaald door vulkanische activiteit.

Weg van de bewoonde wereld
We komen steeds dichterbij Afrika en de warmte komt ons tegemoet. De zee komt steeds meer tot leven, wie weet spot jij de dolfijnen die ronddartelen rond het schip! Ondertussen leer je onwijs veel aan boord en van de omgeving waar we ons in bevinden. We zitten we met z’n allen in onze gezamenlijke bubbel, weg van de bewoonde wereld en ontwikkelen ons als echte zeilers en wereldreizigers. 

Kaapverdische eilanden

We zetten koers richting onze eindbestemming, namelijk het adembenemende Kaapverdië. Deze tien tropische en vulkanische eilanden voor de westkust van Afrika zijn allemaal één voor één prachtig. Ze verschillen enorm van elkaar wat het een extra gave bestemming maakt.

Waar het bijvoorbeeld op Sal en Boa Vista om witte zandstranden en surfspots draait, zijn Santo Antao en Santiago bergachtig met groene valleien en helder blauwe watervallen. Maar ook woestijnen, maanlandschappen en vulkanen vind je op sommige eilanden, bijvoorbeeld op Sao Nicolau en Fogo.

Jouw Masterskipreis
Deze bijzondere route brengt nieuwe kennis, kwaliteiten en avontuur. Aan boord, aan land en op zee leer je niet alleen over zeilen, maar ook over jezelf. Dit is niet zomaar een reis, het is een persoonlijke ontdekkingsreis, een uitdaging dat je leven verrijkt.

Jouw koers naar de toekomst begint hier, met Masterskip. Stap aan boord en zet zeil naar jouw horizon.

HOUD ER REKENING MEE DAT:

Bij Masterskip staan levensverandering door persoonlijke ontwikkeling en groepsvorming door tijd door te brengen aan boord van het Tall Ship op de eerste plaats. Excursies en tijd aan land zijn aangenaam maar hebben geen prioriteit. Flexibiliteit is essentieel voor een authentieke zeilervaring met Masterskip. Het doel van deze zeilreis met Masterskip is om van startpunt naar de uiteindelijke bestemming te varen (oceaanoversteek of Caribische reis), voornamelijk door te zeilen en gebruik te maken van gunstige winden. Deze reisroute is een algemene gids en kan worden gewijzigd op basis van factoren zoals het weer, de beschikbaarheid van daglicht, omstandigheden in het vaargebied, scheepsplanning en mogelijkheden om het zeeleven te bekijken of bepaalde plaatsen onderweg te bezoeken. De specifieke route wordt uiteindelijk bepaald door de kapitein, rekening houdend met deze factoren. De kapitein heeft de bevoegdheid om te beslissen of de zeilen of de motor wordt gebruikt voor voortstuwing. Voor bepaalde bestemmingen kan toestemming van nationale autoriteiten nodig zijn om aan land te gaan, deze kan echter niet altijd verkregen worden vóór de publicatie van het reisschema.

Wat krijg je hiervoor terug?

Inclusief & Exclusief

Inbegrepen

Een levensveranderende ervaring!

Al je eten en drinken

Excursies

Een tof docententeam

Masterskip kleding pakket

Uitgesloten

Vlucht

Souvenirs voor je ouders

Eventuele visa

Zakgeld

Eventuele vaccinaties

HOUD ER REKENING MEE DAT:

Onze prijzen zijn exclusief: vliegticket. Masterskip boekt wel je vliegticket en enkele maanden voor je reis ontvang je hiervoor de factuur in je persoonlijk account. Om je een indicatie te geven: de vliegtickets kostten de afgelopen jaren tussen de 850 en 1.440 euro.

25WS1 - Atlantische Zeilreis: van Nederland naar West-Afrika

From 18 oktober 2025 12:00 until 27 november 2025 12:00

okt. 18, 2025 - nov. 27, 2025

€ 8.250,00p.p

NU BOEKEN

Interesselijst

Wil jij mee met deze reis, maar kun je nog niet inschrijven? Meld je dan aan voor onze interesselijst. Je komt dan bij ons in het systeem en ontvangt updates over deze reis. Let op: deze interesselijst heeft geen invloed op je definitieve inschrijving, en hiermee is er nog geen plek aan boord voor je gereserveerd.

Ik ben een