Ik ga op reis, en ik neem mee…

Ga jij op reis deze zomer? Lekker op vakantie? En wat ga je inpakken, behalve een tandenborstel en een handdoek… Pak je op het laatste moment je spullen, of denk je daar al lang voor vertrek over na? Voor een Masterskip reis is heel wat voorbereiding nodig: je hebt niet alleen je persoonlijke spullen nodig, zoals wanneer je op vakantie gaat, maar ook je schoolspullen moeten mee! En je gaat niet naar Friesland of Frankrijk, maar met een zeilschip naar het Caribisch gebied.

 

Als je volgend jaar met Masterskip meegaat dan ben je er vast al mee bezig: heb ik een zeilpak nodig? Moet ik een speciale tas kopen? Hoe neem ik al mijn boeken mee?

 

Heb je jouw reis al geboekt? Dan kun je voorbereidingen gaan treffen voor het pakken van jouw spullen met behulp van onze paklijst.


De gelukkige reiziger

Eén van onze docenten kreeg een boek over reizen en waarom het zo goed voor je is om te reizen. Je hebt misschien wel eens gehoord dat reizen je gelukkig maakt. Natuurlijk staan wij daar bij Masterskip helemaal achter! Maar waarom is dat eigenlijk zo?

 

Lees verder


Masterskip gaat vol komend schooljaar!

Als je je te laat definitief inschrijft, kun je niet mee. We weten uit ervaring dat vlak na de zomervakantie veel voorlopige inschrijvingen omgezet worden in een definitieve boeking. Dus weet je nu al zeker dat je mee wilt met Masterskip? En wil je de boot niet missen? Verbreed je horizon, boek nu jouw reis.

 

Lees verder


Sponsortips van Tijn

Tijn heeft vorig jaar in april & mei de oversteek gemaakt van het Caribisch gebied naar Nederland.  Hij heeft het hele bedrag voor zijn reis zelf bij elkaar verdiend, bijna € 7.000,-!!! Graag deelt Tijn de beste acties met jou en hij heeft een paar tips voor je, als jij het geld voor jouw reis nog bij elkaar moet krijgen.

Lees verder


Gemberthee en crackers

Soms heb je een zwaar leven aan boord van de Swan: je voelt je niet zo goed en hangt over de rand. En dan realiseer je je: ‘je staat aan de hoge kant’. Gelukkig komt dit laatste niet zo vaak voor. Na één keer weet je donders goed dat je aan de lage kant moet staan om ‘de vissen te voeren’. Maar waarom worden sommige mensen wel zeeziek, terwijl anderen zich prima voelen? En wat veroorzaakt eigenlijk die zeeziekte? En wat is het ‘biologisch nut’ van overgeven als je zeeziek bent?

 

Lees verder


Unieke samenwerking NHL Stenden en onderwijsaanbieder Masterskip

 

Studenten van NHL Stenden uit Leeuwarden presenteerden vandaag de onderzoeksresultaten voor de wereldwijd zeilende onderwijsaanbieder Masterskip. Beide partijen zijn enthousiast over de uitkomsten.

 

Multidisciplinaire groepen bogen zich maandenlang over hoe de volgende vraag: “Hoe kan culturele diversiteit in het Caribisch gebied zichtbaar en tastbaar gemaakt worden voor middelbare scholieren die met Masterskip meegaan.”

 

Lees verder


Studenten ontwikkelen lesmateriaal Caribische eilanden

In het kader van de nieuwe, unieke samenwerking tussen NHL Stenden en Masterskip  zijn deze week nieuwe lesmaterialen opgeleverd die gebruikt kunnen worden in het Caribisch gebied. 45 studenten van NHL Stenden uit Leeuwarden werkten samen in multidisciplinaire groepen van verschillende docentenopleidingen. Zij bogen zich maandenlang over hoe de volgende vraag: “Hoe kan culturele diversiteit in het Caribisch gebied zichtbaar en tastbaar gemaakt worden voor middelbare scholieren die met Masterskip meegaan?”

Lees verder


Samenwerking Masterskip en WisMon

Een aantal van onze bevlogen Masterskip docenten werkt, naast het lesgeven aan boord, als onderwijsontwikkelaar voor WisMon. Dit is een onderwijsinstituut dat bèta, wetenschap en techniek toegankelijk wil maken voor iedereen. Dat doen ze in de vorm van docenttrainingen, gastlessen, en ontwikkeling van lesmateriaal, waarbij veel nieuwe onderwijsvormen aan bod komen. Waar Masterskip de nadruk legt op avontuurlijk leren, legt WisMon veel nadruk op onderzoekend en ontwerpend leren. Beiden hebben veel raakvlakken met elkaar: leerlingen staan zoveel mogelijk aan het roer van hun eigen leerproces en worden daarbij gecoacht door de docenten.

Lees verder


De oceaan als laboratorium – onderzoek over oceaanverzuring

Het vaargebied en de Wylde Swan kunnen heel goed gebruikt worden als laboratorium. Dat dachten trainees Nikki en Eline (5 VWO) ook. Want een onderzoek doen naar en aandacht vragen voor een oceaanprobleem is een goede tegenprestatie voor sponsoring. Wat begon als een klein idee is uitgegroeid tot een profielwerkstuk over oceaanverzuring dat, nu al groter is dan ze ooit hadden gedacht.

Lees verder


Trainee in de zomer

Eerst als trainee mee met Masterskip, nu in de zomer als trainee meevaren met de Tall Ships Races. Een heleboel trainees zien we vaak terug aan boord. Ze komen helpen met evenementen of met onderhoud, extra handjes die wij heel erg waarderen. Wat ook kan, is dat je gewoon nóg een reis op de Wylde Swan boekt! Job Toby is één van de trainees die deze zomer meegaat: “Komende zomervakantie ga ik meedoen met de Tall Ships Races op de Wylde Swan en ik kan echt niet wachten!”

 

Lees verder