Masterskip Scheepsraad

Welkom! Dit is de Scheepsraad, onze maandelijkse onderwijs update. Wij informeren u over avontuurlijk leren en inspireren u om dit mee te nemen in uw eigen lessen. Verdieping, zelfvertrouwen én plezier. Dat is ons motto. Graag nemen wij u, in deze eerste ‘post’, mee in wat Masterskip is en wat Masterskip met leerlingen doet.

 

Lees verder


Module ‘Zeilboot ontwerpen’ – beter bekend als ‘Bootje bouwen’

Probleemoplossend denken en handelen, avontuurlijk leren, leren in de praktijk; scholen willen dit in hun onderwijsprogramma opnemen en dagelijks in hun school toepassen. Hoe pak je dit aan als docent? Ontwerpend leren is een manier om hier vorm aan te geven. Aan boord doen we dit bijvoorbeeld bij de module ‘zeilboot ontwerpen’. Aan de hand van de ontwerpcyclus leren de trainees hoe theorie de praktijk ondersteunt. Ze gebruiken natuurkundige principes zoals krachten, momenten en de wet van Archimedes in hun ontwerp.

 

Lees verder


Taalles op de Wylde Swan

Een oogje in het zeil houden of met elkaar opgescheept zitten: die uitdrukkingen ken je wel. Maar wat vind je van deze: ‘Het was weer zo’n drukke dag aan boord (zoals altijd) en ik was een beetje van streek. Morgen heb ik een toets en ik snapte er niks van. Ik was ruimschoots op tijd begonnen met leren, maar ik voelde mij gisteren tijdens het varen hondsberoerd. Gelukkig kon ik goed met mijn docent opschieten, dus vroeg ik haar of we ’s avonds samen de stof nog konden doornemen. En op de valreep was ik toch klaar voor mijn toets: ik was weer helemaal in mijn sas.’

 

Lees verder


Vrouwen in de top bij Tall Ship Wylde Swan

“Men gelooft niet direct dat ik de kapitein ben”

 

Per 1 juni is bij de  Wylde Swan 50% van de officieren een vrouw. Uniek!  Het is bijzonder dat in een traditionele branche als de tallships deze omwenteling wordt ingezet. En wij zijn trots dat wij een vrouwelijke kapitein en stuurvrouw tot onze vaste bemanning mogen rekenen. Lees verder


Caribische ontdekkingsreis (reis #4) accent natuur

Een lekker gekookt eitje. Misschien denk je nu aan een ontbijtje op zondagochtend. Waarschijnlijk denk je niet aan vulkanen in het Caribisch gebied, maar toch zou dit ook een heel logische gedachte zijn.

Lees verder


School op de oceaan

De gewone lessen, de bijzondere lessen, zeemansontgroening, land in zicht!

 

Nikki: “De dag sloten we af met het aanzicht van een groep dolfijnen die met ons meezwommen. Heerlijk toch.

 

Eline: ´ …oceaan is de rust die het met zich meebrengt, het wachtlopen, uitzicht waar je inmiddels helemaal aan gewend bent geraakt, elke nacht een prachtige sterrenhemel…”

 

Tijdens school de oceaan over zeilen? Nikki en Eline deden het afgelopen november. De inschrijvingen voor volgend jaar stromen binnen, het vertrek is op 9 november. Pak je kans en kom naar een informatiebijeenkomst! Klik hier voor de informatiebijeenkomsten.

 

Lees verder


Pean Paasbeurs voor Masterskip-trainees

Zeilschool Pean stelt 4 beurzen van 250 euro beschikbaar voor wie zich tijdens de paasdagen voorlopig inschrijft voor een reis van Masterskip.

 

 

Rienk, zeilschoolcoördinator: “Op onze zeilschool is Pasen het belangrijkste opleidings-weekend. Wij vinden Masterskip een prachtig programma met een sterke inhoud. We dragen het een warm hart toe! Daarom stellen we 4 opleidingsbeurzen beschikbaar voor leerlingen die zich tijdens Pasen voorlopig inschrijven. Daarbij is dit een mooi moment om aan te geven dat er komende zondag een meivakantie zeilkamp start. Het wordt prachtig weer dus wie nog wil kan zich inschrijven op www.pean.nl !”

 

Stap 1:

Schrijf je voorlopig in voor jouw reis op www.masterskip.com tijdens de Paasdagen tussen donderdag 18 april 17:00 uur en maandag 22 april 17:00 uur.

 

Stap 2:

Vermeld bij “vragen en opmerkingen” dat je in aanmerking wilt komen voor een Pean Paasbeurs.

 

Stap 3:

Wij nemen contact met je op over de verdere afhandeling.

 

Voorlopig inschrijven voor Masterskip kan op:

 

Voorlopig inschrijven


Sponsortip van Bibi

Ga jij volgend jaar mee met Masterskip en ben je nog druk bezig om de financiën voor jouw reis bij elkaar te krijgen? We delen graag ervaringen van anderen met jou. Deze keer de sponsortip van Bibi Wijs. Zij is vorig jaar mee geweest met de Oceaanoversteek via de Azoren naar Nederland. Ze heeft het hele bedrag (100% !!) voor  haar reis zelf bij elkaar gekregen. Bibi heeft veel succes gehad met haar nieuwsbrief, waar mensen zich op konden abonneren. Hiermee haalde ze € 3.000,- binnen. Ze vertelt zelf hoe ze dit aangepakt heeft.

 

Lees verder


Captain’s update

Elke dag is er contact tussen het schip en het kantoor. Naast alle serieuze zaken die besproken moeten worden, neemt kapitein Fosse ook de tijd om het leven aan boord op bijna poëtische wijze te beschrijven. Dit willen wij jullie niet onthouden!

Lees verder


Caribische ontdekkingsreis (reis #3) accent economie

Als je in het Caribisch gebied vaart, ontdek je dat ieder eiland anders is. Op sommige eilanden is het erg toeristisch, andere eilanden zijn onbewoond. Ieder eiland binnen dit gebied was vroeger een kolonie van één van de machtige westerse landen. Vooral Engeland, Frankrijk en Spanje bezaten hier veel eilanden die vooral gebruikt werden vanwege hun grondstoffen

en de uitstekende landbouwmogelijkheden. Op elk eiland kun je vragen stellen over de handel en het toerisme, het economische systeem. Om het concreet te

maken geven we een voorbeeld.

Lees verder