‘t Hooghe Landt benoemd tot Masterskip school

 

 

Vlak voor de kerstvakantie is ‘t Hooghe Landt in Amersfoort benoemd tot Masterskip school. Hiermee verbreedt deze school letterlijk en figuurlijk de horizon van leerlingen door ze de mogelijkheid te geven mee te gaan op reis met Masterskip Wylde Swan terwijl school ‘gewoon’ doorgaat. In de afgelopen jaren zijn er al meer dan 25 leerlingen mee geweest met een Masterskip reis! Lu Albada, oud-docent van ‘t Hooghe Landt én van Masterskip, nam het bordje in ontvangst en Aukje Smulders, afdelingsleider VWO, tekende de samenwerkingsovereenkomst.


Definitieve inschrijvingen voor Masterskip 2019-2020 zijn geopend.

 

Sinds 21 december 2018 is het mogelijk om definitief in te schrijven voor de Masterskipreizen van schooljaar 2019-2020. Inmiddels beginnen de reizen al vol te lopen.

 

Ten opzichte van voorgaande jaren zijn er wat veranderingen in de programma’s doorgevoerd. Dit jaar zijn, op reis 1 na, alle reizen volgeboekt. Volgend jaar vertrekt reis 1 vanaf Noord-Spanje en zit de oceaanoversteek naar de Cariben in deze reis. We verwachten dat ook reis 1, en daarmee alle reizen, volgeboekt worden.

Lees verder


Sponsortip van Joey

 

Joey heeft vorige maand op één avond 1000 euro sponsorgeld opgehaald voor zijn reis. Hoe deed hij dat?

 

Joey: “Ik heb bedacht om een benefietdiner te geven voor een groep van 20 mensen. Tijdens dat diner heb ik een presentatie gegeven over Masterskip en over mijn reis. Een kaartje voor het diner kostte 75 euro. De ingrediënten voor het 5-gangendiner inclusief de passende wijnen heb ik deels gesponsord gekregen. Zo kostte het mij 25 euro per persoon aan inkoop. Mijn buurman kan heel goed koken en had een mooie ruimte waar we de gasten konden ontvangen.”

Lees verder


Onderwijs aan boord van de Wylde Swan

Hoofddocent Gijs Ploegmakers

 

Leren aan boord van de Wylde Swan gaat op verschillende manieren.

 

Iedere dag van 8 tot 11 uur (met uitloop naar 12 uur voor wie dat wil of wie dat nodig heeft) werken de trainees aan hun normale schooltaak. De vakdocenten zijn er voor de ondersteuning, maar de trainees maken hun eigen planning en hebben ook veel steun aan elkaar. Onder andere door naast elkaar te zitten werken: als je je dan even laat afleiden, word je omringd door mensen die wel doorwerken en dat inspireert om zelf ook om weer je boek in te duiken.
Lees verder


De oceaan overzeilen onder schooltijd. Nog enkele plekken beschikbaar.

 

Zijn de Masterskip reizen dit schooljaar al volgeboekt? Bijna wel. Alleen op reis 5 zijn nog een paar plekken beschikbaar!

 

Reis 5: Cariben – Azoren – Europa
3 april tot 25 mei 2019

 

 

De oceaan zeilend oversteken: een droom van veel mensen. Als je met Masterskip meegaat kun je dit voor je 18e al doen! Deze oceaanreis begint in de Cariben op Cuba. Afhankelijk van de windvoorspelling vaar je nog een tijdje rond in het Caribisch gebied. Dan breekt het moment aan: de Wylde Swan maakt zich op voor de oversteek! De laatste victualiën worden aan boord genomen, de laatste weerberichten opgehaald en dan gaan de trossen los. Lees verder


Hoe steek je de oceaan over?

De Wylde Swan is net vertrokken van de Canarische eilanden naar de Cariben. Hoe werkt dat eigenlijk, zo’n oceaanoversteek?

 

 

Om zeilend over te steken heeft de Wylde Swan de passaatwinden nodig. Door onder andere de draaiing van de aarde zijn er tussen 10 en 20 graden boven de evenaar noordoostelijke passaatwinden te vinden. Als je teveel naar de evenaar toe zeilt kom je in de windstille doldrums uit. Lees verder


Masterskip Trainees ontvangen 6500 euro sponsoring

 

 

Al 13 leerlingen die meegaan met een Masterskipreis hebben met succes een beurs ontvangen van de stichting Sail Training International (STI). Zij hebben hun motivatie goed weten te verwoorden. Lees verder