Promoot Masterskip in jouw omgeving!

We zijn begonnen: de werving van nieuwe trainees voor de Masterskip reizen in het schooljaar 2019-2020 is in volle gang. We hebben jou nodig! Help Masterskip aan nieuwe trainees door onze reizen te promoten bij je voetbal- of hockeyvereniging, zeilclub, school, etc. Vertel je verhaal over jouw belevenissen.

Kom naar de HISWA Amsterdam Boatshow 6 tm 10 maart in de RAI Amsterdam om je promotiepakket met posters en folders op te halen; wij hebben een vrijkaartje voor jou. Mail naar info@masterskip.com om je toegangskaart voor de HISWA te ontvangen.

 


Docent Lotte over de voorbereiding van reis 4

 

De Cubareis is inmiddels alweer dik een week onderweg. Hoe bereiden docenten zich eigenlijk voor op een Masterskip reis? Een paar dagen voor aankomst van de trainees vlogen een aantal docenten en crewleden alvast naar Sint Maarten. Ze zorgden ervoor dat de Wylde Swan en haar bemanning er helemaal klaar voor waren om de nieuwe groep trainees te ontvangen op dinsdag 20 februari: een planning voor de eerste paar dagen maken, mentorgesprekjes voorbereiden en wie slaapt eigenlijk waar?

 

Afgelopen najaar zijn de vijf docenten van reis 4 bij elkaar gekomen om taken te verdelen. Twee docenten waren al eerder mee geweest en kenden de aanpak aan boord al goed. Wanneer je voor het eerst meegaat als Masterskipdocent zijn er toch wel veel vragen over hoe dingen geregeld zijn aan boord. Want hoe gaat eigenlijk zo’n zelfstudie? En wat houdt het mentoraat aan boord in? Of hoe combineer je theorie en praktijk in de centrale lessen, wanneer je de praktijk nog niet ervaren hebt?

 

Gelukkig hadden de nieuwe docenten al voldoende ideeën over hun eigen invulling van het programma. Want dat is wat elke reis uniek maakt: ook al is er een standaard aanpak, er is altijd ruimte voor eigen input. Wanneer een docent toevallig ook gymdocent is, kan er natuurlijk heel gemakkelijk een extra lesje gegeven worden. Of een docent die net gepromoveerd is, kan vanuit haar eigen ervaring uitleggen waar je op moet letten bij wetenschappelijk onderzoek. En een docent die op wereldreis was en toevallig naar Cuba ging, heeft alvast uitgezocht welke excursies mogelijk zijn.

 

Deze reis varen er dus niet alleen bètadocenten mee, maar ook docenten die economie, geschiedenis en aardrijkskunde geven. Het Caribisch gebied heeft een heel rijke historie: niet altijd even rooskleurig, maar zeker interessant. En ook een heel boeiende economie, zeker wanneer we naar Cuba kijken. Deze reis zullen we naast onderwerpen zoals het weer, vis ontleden en navigatie ook andere vakgebieden langs zien komen. Een nieuw tintje aan Masterskip reizen in het Caribisch gebied!


Met 17 duurzame doelen en 2 Friese zeilbedrijven naar de beurs

Friese zeilbedrijven Masterskip Wylde Swan en Pean slaan handen ineen voor duurzame ontwikkeling

 

 

Van 8 tot 13 februari presenteren Zeilschool Pean en Masterskip Wylde Swan hun onderwijsprogramma’s op de beurs Boot Holland. De Friese bedrijven slaan de handen ineen om samen lesprogramma’s te ontwikkelen over duurzame ontwikkeling wereldwijd. Pean en Masterskip Wylde Swan krijgen hier hulp bij van de Vereniging Circulair Friesland en het D’LAB van het Friesland College.

 

Lees verder


Masterskip Zomerreis met 345 euro korting

 

 

Masterskip Zomerreis 2019

 

Van 23 juli (Bergen-Noorwegen) tot 3 augustus (Aarhus – Denemarken) is er speciaal voor oud Masterskip trainees een 12 daagse Masterskip-zomerreis in de aanbieding.

 

De speciale prijs voor Masterskippers is € 975,00!

 

Wij kunnen jullie reis naar Bergen en van Aarhus naar huis regelen.

 

Race mee op de Wylde Swan vanuit Bergen in Noorwegen naar Aarhus in Denemarken tijdens de Tall Ships Races van 2019 en beleef samen met je vrienden weer een onvergetelijk avontuur aan boord en in de havens.

Lees verder


Centrale lessen Masterskip

 

Masterskip trainees volgen hun eigen schoolprogramma aan boord tijdens de zelfstudie. Daar besteden ze 3 tot 4 uur per dag aan, gedurende zes dagen per week. In de middag geven de vier docenten die mee zijn aan boord, en soms ook leden van de bemanning, centrale lessen. Deze hebben meestal te maken met wat je tegenkomt op een groot zeilschip. Een mooi voorbeeld van een centrale les is die over kustnavigatie.

 

Klik hier voor de een opdracht uit een centrale les kustnavigatie les

 

Voordat men op volle zee moest navigeren maakte men al gebruik van een van de eerste vormen van navigatie: kustnavigatie. Zolang de kust nog in zicht was kon je met bekende objecten langs de kust en een goede landkaart je positie bepalen. Bij het bepalen van je positie aan de hand van objecten aan de kust heb je een peilkompas nodig. Hiermee kun je over het kompas kijken naar het object aan de kust. Zo lees je het aantal graden af ten opzichte van het Noorden.


Benoeming drie Masterskip scholen in één maand tijd!

 

 

Afgelopen maand zijn drie scholen benoemd tot Masterskipschool. Hiermee verbreden die scholen letterlijk en figuurlijk de horizon van leerlingen door ze de mogelijkheid te geven mee te gaan op reis met Masterskip Wylde Swan terwijl school ‘gewoon’ doorgaat. Lees verder


‘t Hooghe Landt benoemd tot Masterskip school

 

 

Vlak voor de kerstvakantie is ‘t Hooghe Landt in Amersfoort benoemd tot Masterskip school. Hiermee verbreedt deze school letterlijk en figuurlijk de horizon van leerlingen door ze de mogelijkheid te geven mee te gaan op reis met Masterskip Wylde Swan terwijl school ‘gewoon’ doorgaat. In de afgelopen jaren zijn er al meer dan 25 leerlingen mee geweest met een Masterskip reis! Lu Albada, oud-docent van ‘t Hooghe Landt én van Masterskip, nam het bordje in ontvangst en Aukje Smulders, afdelingsleider VWO, tekende de samenwerkingsovereenkomst.


Definitieve inschrijvingen voor Masterskip 2019-2020 zijn geopend.

 

Sinds 21 december 2018 is het mogelijk om definitief in te schrijven voor de Masterskipreizen van schooljaar 2019-2020. Inmiddels beginnen de reizen al vol te lopen.

 

Ten opzichte van voorgaande jaren zijn er wat veranderingen in de programma’s doorgevoerd. Dit jaar zijn, op reis 1 na, alle reizen volgeboekt. Volgend jaar vertrekt reis 1 vanaf Noord-Spanje en zit de oceaanoversteek naar de Cariben in deze reis. We verwachten dat ook reis 1, en daarmee alle reizen, volgeboekt worden.

Lees verder


Sponsortip van Joey

 

Joey heeft vorige maand op één avond 1000 euro sponsorgeld opgehaald voor zijn reis. Hoe deed hij dat?

 

Joey: “Ik heb bedacht om een benefietdiner te geven voor een groep van 20 mensen. Tijdens dat diner heb ik een presentatie gegeven over Masterskip en over mijn reis. Een kaartje voor het diner kostte 75 euro. De ingrediënten voor het 5-gangendiner inclusief de passende wijnen heb ik deels gesponsord gekregen. Zo kostte het mij 25 euro per persoon aan inkoop. Mijn buurman kan heel goed koken en had een mooie ruimte waar we de gasten konden ontvangen.”

Lees verder


Onderwijs aan boord van de Wylde Swan

Hoofddocent Gijs Ploegmakers

 

Leren aan boord van de Wylde Swan gaat op verschillende manieren.

 

Iedere dag van 8 tot 11 uur (met uitloop naar 12 uur voor wie dat wil of wie dat nodig heeft) werken de trainees aan hun normale schooltaak. De vakdocenten zijn er voor de ondersteuning, maar de trainees maken hun eigen planning en hebben ook veel steun aan elkaar. Onder andere door naast elkaar te zitten werken: als je je dan even laat afleiden, word je omringd door mensen die wel doorwerken en dat inspireert om zelf ook om weer je boek in te duiken.
Lees verder