Skip to main content Skip to footer

Vreugde en verdriet bij Masterskip

Vreugde en verdriet bij Masterskip

Onze reizen beginnen allemaal vol te raken. Er staan méér trainees op de interesselijst dan er plekken zijn aan boord, en ook steeds meer trainees hebben genoeg vertrouwen om zich in te schrijven. En dan is het zover. De laatste plek wordt gevuld. Afgelopen week was dat voor WS1 het geval, en de laatste plekken voor de andere reizen zijn óók al in zicht.

Dubbel gevoel

Dat geeft zoals altijd een dubbel gevoel. Aan de ene kant zijn wij van Masterskip natuurlijk blij dat onze reizen populair zijn. We hebben een lange weg afgelegd om deze geweldige vorm van avontuurlijk leren aan de man te brengen. Vele gesprekken met scholen, decanen, rectoren, en partners zijn gevoerd en veel weerstand hebben we moeten overwinnen. Maar inmiddels zijn steeds meer scholen positief over de toegevoegde waarde van ons onderwijsprogramma. Dus, er wordt wel een high five gegeven als er weer een reis vol is.

Geen plek aan boord

Aan de andere kant is er nu ook een groep trainees is die niet mee kan op de reis van hun eerste keuze. Een voorlopige interesseplek is vrijblijvend. Wie het eerst komt die het eerst maalt, maar tóch is het even slikken wanneer we ze inlichten. Een aantal van de trainees begint direct te verschuiven naar een andere reis die nog niet helemaal vol is of schrijft zich in voor dezelfde reis volgend jaar. En voor een aantal is dat allemaal niet mogelijk. Dat is vervelend. Want wij en alle andere Masterskippers die meegingen, weten dat het maken van een Masterskip reis zoveel waarde heeft dat we die iedereen gunnen. En dan is het niet fijn dat de reis voor iemand door plaatsgebrek niet door kan gaan.

> Bekijk beschikbaarheid

Oplossing: oriënteer op meerdere reizen

Een van de oplossingen is dat leerlingen zich ook oriënteren op de reis van hun tweede keuze. Zo zijn ze voor twee reizen in de race. Op die manier maken ze nog steeds kans om mee te gaan, én lukt het trainees om bij een volle reis gelijk de focus te verzetten op hun tweede voorkeur. Dit jaar zien we dat veel leerlingen zich ook inschrijven op de Caribische reizen op de Artemis. Tijdens deze reis vaar je langs de vele eilandjes in de Cariben. Als een echte Robinson Crue ontdekken de trainees de prachtige natuur en de cultuur van deze vele eilanden.

Masterskip 2024/2025

Natuurlijk zijn we blij dat reis WS 1 vol is, en we raden iedereen aan om snel in te schrijven voor een andere reis. Heb je vragen over onze reizen en de verschillen? Neem gerust contact met ons op: we geven graag advies, en helpen je graag!