Skip to main content Skip to footer

Op een onbewoond eiland!

Op een onbewoond eiland!

Lopen als Jack Sparrow, blazen op schelpen en dat allemaal op hét onbewoonde eiland van de Cariben. Het is tijd voor een blog van Marte

Op een onbewoond eiland.

De dag begon zoals gewoonlijk weer met een paar uurtjes zelfstudie, maar wetende wat er voor de rest van de dag op de planning stond gingen die zo voorbij. Na de zelfstudie moesten we nog snel even happy hour doen en toen konden we beginnen met inpakken. We gingen namelijk die avond overnachten op het onbewoonde eiland van de film Pirates of the Caribbean. Om het eiland te bereiken moesten we eerst een heel stuk door het water lopen omdat de dinghy’s niet te dichtbij konen komen. Vervolgens moesten we een lange lijn maken zodat we de vuilniszakken waarin onze spullen zaten droog op land konden krijgen.

Eenmaal aangekomen gingen we eerst even op onderzoek uit en hadden meteen al een hele hoop kokosnoten gevonden. Toen we eindelijk hadden besloten waar we gingen slapen waren de dingy’s met het eten er al. We hebben toen met z’n allen op het strand gezeten terwijl we onze heerlijke frittata’s en couscous aten die Wim had bereid. Van de boot hadden we een rugby bal meegenomen en toen hebben we nog even op het strand gerugbyd. Het begon nu ook al  donker te worden dus we gingen snel terug naar ons kamp om te proberen een vuurtje te maken. Job en Job waren al begonnen de benodigdheden te verzamelen en na enige tijd kregen ze het vuurtje aan. We zijn toen om het vuurtje heen gaan liggen en hebben samen meegezongen met de muziek.

Niet veel hadden eten meegenomen dus werden er kokosnoten geroosterd op het kampvuur die echt heel lekker waren. Na lang gezellig te hebben gezeten gingen we naar onze slaapplek wat gewoon een zeil was waar we met z’n achten op lagen. Iedereen zat alleen nog onder het zand en we moesten maar accepteren dat het een zanderige nacht ging worden. Eenmaal in onze slaapzakken zijn we heel dicht bij elkaar gaan liggen en toen we het eindelijk een beetje warm begonnen te krijgen begon het keihard te regenen en wij hadden niks boven ons hoofd. Iedereen was nat geworden, ook de jongens die best een mooie hut hadden gebouwd. Toen de bui eindelijk voorbij was dachten we dat we lekker konden gaan slapen maar niks was minder waar. Na die ene bui volgde er nog vier. Op het moment zaten we er echt doorheen omdat je daar in je bikini in een helemaal doorweekte slaapzak ligt, maar achteraf konden we er gelukkig wel om lachen. Die ochtend werden we om 6 wakker omdat we om 7 alweer werden opgehaald. Na met iedereen de helse nacht te hebben besproken en de tandjes te hebben gepoetst in zee hebben we onze spullen weer ingepakt en zijn we weer richting de andere kant van het eiland gelopen.

Onderweg kwamen we nog langs de plek waar de scène van de Pirates of the Caribbean heeft plaatsgevonden en die moesten we daar natuurlijk met onze verwilderde gezichten even naspelen. We zaten in de laatste dinghy en op de boot is er een regel dat als je van een erg zanderig eiland komt je het laatste stuk naar de boot moet zwemmen om al het zand weg te spoelen. Dus toen we nog een klein stukje moesten varen lieten we ons net als duikers met trui aan en al achterover in het water vallen. De stroming was best sterk dus naar de boot zelf zwemmen was nog al een uitdaging. Maar eenmaal op de boot aangekomen hebben we al onze kleding ontzand en zijn we meteen onder de douche gesprongen.

Groetjes van Marte.