Skip to main content Skip to footer

Oceaanoversteek, de overeenkomsten & verschillen

Oceaanoversteek, de overeenkomsten & verschillen

Eén ding is gelijk bij al onze reizen: je bent 2/3e aan boord van het zeilschip en 1/3e aan land. Dat betekent dat de nadruk van onze reizen ligt op het ritme aan boord. Workshops, sailtraining en zelfstudie is dagelijkse koek. Onze Masterskipreizen draaien om persoonlijke ontwikkeling en dat begint buiten je comfortzone. In het begin is het waarschijnlijk even wennen: je bent 24/7 onderdeel van je nieuwe Masterskipfamilie op het schip. Samen met de docenten en crew leer je hoe je moet samenwerken, doelen stellen, maar ook ontspannen.

Genoeg over de overeenkomsten: wat zijn de verschillen? Wanneer je onze reizen bekijkt kun je al snel een onderscheid maken en de reizen in twee categorieën indelen: een oceaanoversteek of een Caribische zeilreis. In dit nieuwsblogje duiken we even dieper in op de Oceaanoversteken.

Het verschil tussen de Oceaanoversteken
Voor onze oceaanoversteken zijn er vier verschillende reizen. Twee met de Wylde Swan en twee met de Artemis. Twee verschillende routes: een oceaanoversteek van Europa naar het Caribisch gebied of van het Caribisch gebied naar Europa. Wanneer je kiest voor een oceaanoversteek, kies je voor een bijzondere reis, je gaat de Atlantische oceaan oversteken! Aan boord van het schip ben je langere tijd omringd door de adembenemende blauwe oceaan, en dat is een magische ervaring.

Naar de Caraïben
Tijdens de oceaanoversteek van Europa naar de Cariben zul je merken dat je vanuit het Europese weer steeds dichter bij het tropische klimaat komt. De eerste weken vaar je nog aan de Europese/Afrikaanse kant van de oceaan. Waar je in Europa prima nog een vest en/of jas draagt aan boord, is dit in de tweede helft van je reis niet meer nodig. Nadat de passaatwinden je hebben opgepikt zie je na een aantal weken de eilanden van het Caribisch gebied opdoemen. Tijd om nog een paar dagen het Caribisch gebied te verkennen!

Naar Europa
De oceaanoversteek terug is omgekeerd: de reis begint met een bezoek aan het Caribisch gebied. Na een paar dagen land onder je voeten in het tropische Carib, zeilen we de Atlantische Ocean op richting de betoverende Azoren. Je maakt een prachtige lange zeiltocht waarbij je in het ritme van het schip komt: wachtlopen, zeiltraining, sterren kijken en nog veel meer!