Skip to main content Skip to footer

Nieuwe website: dit is er anders

Nieuwe website: dit is er anders

Masterskip

Dit verandert er voor jou

Vorige week was het zover: het nieuwe boekingssysteem van Masterskip werd gelanceerd! Onze nieuwe website brengt een aantal veranderingen met zich mee voor nieuwe- en bestaande trainees. Op deze pagina zetten we ze voor je op een rijtje!

Deze wijzigingen gelden voor alle trainees vanaf schooljaar 2024/2025. Ga jij dit schooljaar (2023/2024) mee? Dan geldt de oude situatie.

Masterskip

Voorlopig... of definitief?

Laten we beginnen met de belangrijkste wijziging: je krijgt pas een persoonlijk account bij je definitieve inschrijving.

Oude situatie

Wanneer je interesse had in een reis kon je je 'voorlopig inschrijven'. Je kreeg dan een persoonlijk account, maar was nog nergens aan gebonden en je plekje aan boord was nog niet gereserveerd. In dit account kon je onder andere de documenten 'toestemming ouders' en 'toestemming school' downloaden, en je inschrijving definitief maken.

Nieuwe situatie

Wanneer je interesse hebt in een bepaalde reis vul je onderaan de reispagina het interesseformulier in. Je komt dan in ons systeem, en wanneer er belangrijke wijzigingen zijn over je reis laten we je dat weten. Ben je klaar om te boeken? Boek dan je reis op masterskip.com/reizen. Belangrijk: wacht niet op een seintje vanuit Masterskip waarin staat dat je reis bijna vol is voordat je boekt. Het lukt niet altijd om dit op tijd te versturen, omdat sommige reizen ineens volgeboekt raken.

Masterskip

Toestemming school/ouders

Voordat je je reis boekt is toestemming van school, ouders en een aanbetaling van 30% van je reisbedrag nodig.

Oude situatie

In je persoonlijk account kon je de documenten 'toestemming school' en 'toestemming ouders' downloaden, laten ondertekenen en opnieuw uploaden. Dit deed je na je voorlopige inschrijving, en voordat je deze definitief maakte.

Nieuwe situatie

Voordat je je reis boekt zorg je dat je toestemming van je ouders hebt, en dat je school akkoord is met dat je met ons op reis gaat. Deze twee dingen zijn je eigen verantwoordelijkheid. Wanneer je boekt, krijg je toegang tot je persoonlijk account. Na je boeking vul je daar je gegevens van je ouders in. Deze ontvangen dan een email met een link naar een formulier waar ze toestemming voor je reis kunnen geven. Daarbij geven ze ook aan dat school akkoord is met het doen van je reis. Hiervoor hoef je ons dus niet meer afzonderlijk een email te sturen.

Masterskip

Invullen gegevens persoonlijk account

Nadat je je reis boekt is het belangrijk dat je je gegevens in je persoonlijk account zo snel mogelijk invult.

Oude situatie

Bij je inschrijving liet je gelijk alle gegevens over je school, ouders en jezelf achter.

Nieuwe situatie

Wanneer je je reis boekt hebben we in eerste instantie alleen je naam, adresgegevens en emailadres nodig. Na je boeking is het belangrijk dat je zo snel mogelijk de gegevens in je persoonlijk account invult. Dit doe je door in te loggen, op 'boeking voltooien' te klikken en vervolgens op het pennetje naast je naam te klikken. Vergeet niet je wijzigingen op te slaan!

Masterskip

Medische vragenlijst

Je medische vragenlijst vul je direct in na het doen van je boeking. Je zorgt zelf dat je deze bij wijzigingen aanpast en dat deze up-to-date is bij vertrek.

Oude situatie

Vanuit je persoonlijk account kon je je medische vragenlijst downloaden, invullen en uploaden. Dit werd van je gevraagd voor vertrek.

Nieuwe situatie

Direct na het doen van je boeking vul je de medische vragenlijst in in je persoonlijke account. Het is belangrijk dat je dit volledig en naar waarheid invult, zodat wij een goed beeld krijgen bij je medische situatie. Voor vertrek vragen we je deze gegevens te controleren en waar nodig aan te passen.

Veelgestelde vragen

De link voor het aanmaken van mijn account is verlopen, wat nu?

Wanneer je op de inlogpagina op 'wachtwoord vergeten' klikt ontvang je een nieuwe email met een link om een nieuw wachtwoord aan te maken.

Waarom de wijziging van voorlopig en definitieve inschrijving?

In de oude situatie merkten we dat de voorlopige inschrijving vaak tot onduidelijkheid leidde over of er een plek aan boord is gereserveerd. In de nieuwe situatie is de informatievoorziening hetzelfde na het invullen van het interesseformulier, en heb je pas een plekje aan boord gereserveerd nadat je je boeking definitief hebt gemaakt.

Worden mij ouders nog wel in de informatieloop meegenomen over mijn reis?

Bij het doen van je boeking vul je allereerst alleen de gegevens van de trainee in. Het lijkt daarom alsof alle informatie bij jou als trainee binnenkomt. Dit is alleen niet het geval: doordat je na je boeking zo snel mogelijk de gegevens van je ouders invult, nemen we die direct me in de informatieloop.

Wat is er nodig voor het doen van mijn boeking?

Kort samengevat: toestemming van school, toestemming ouders, aanbetaling van 30% én een bak enthousiasme om mee te gaan met Masterskip :). Meer info vind je in het stappenplan.

Ik sta voorlopig ingeschreven in het (oude) systeem en wil definitief maken, hoe doe ik dat?

Je oude persoonlijke account vervalt, en je kunt je reis boeken op masterskip.com/reizen.