Skip to main content Skip to footer

Meest gehoorde quotes van trainees - crewblog

Meest gehoorde quotes van trainees - crewblog

Zo daar zijn we dan, crew aan het woord. Wat maken wij mee met de trainees, zonder de trainees, en vooral wat horen wij de trainees zoal zeggen?

Laten we beginnen bij de reis van onze bananentros. De crew had een flinke bananentros gekregen in een lokaal restaurant in Tenerife. Toen nog een mooie volle groene tros bananen. Met trots hing de tros naast het deckhuis van de zon te genieten. Iets waar de studerende trainees dan weer jaloers op waren, in de zon kunnen liggen. De trainees vonden de bananentros “wel een vibe”. Na een paar dagen was de eerste rijpe banaan te zien en mocht onze engineer Pim proeven. “Oh zo hoort een banaan te smaken!”. Ja, ze smaken heel anders en veel beter dan die Chiquita bananen. Inmiddels een week later is de tros alweer bijna op en krijgen de trainees weer heerlijke kiwi’s. Voor een van de trainees een bijzonder moment want de crew kreeg de vraag “Een kiwi, hoe smaakt dat? Dat heb ik nog nooit gehad”.

In de vorige blog konden jullie lezen dat er een scheur in het Main Sail was gekomen. Afgelopen dagen hebben Asta, Rigmor, Nelly en Asbjorn hard gewerkt om het zeil weer in goede staat te krijgen. Gister konden we haar gelukkig alweer hijsen, toch fijner zeilen zo met het Main Sail. De trainees waren ook blij dat ze weer gehesen kon worden. Alhoewel sommigen het ook maar veel werk vinden dat zeilen. “Hallo ik heb al 5 zeilen gehesen deze vakantie”, is dan ook een directe quote van een trainee. De namen van de zeilen zijn soms ook nog niet helemaal bekend. Het Jib-net wordt nog steeds het “Gipsy net” genoemd, en we hijsen niet de Outer-Jib, maar het “Gipsy Sail”…

Gister was ook alweer Lazy Day! Het is de hele dag druk geweest in de galley, de trainees hebben alle maaltijden en ook nog een toetje én brownies gemaakt. Voor goed eten doen de trainees hard hun best. Ze komen dan ook trouw elke dag vragen of ze de bel voor de tweede ronde al mogen luiden. Dan moeten ze wel een klein sprintje trekken om op tijd terug te zijn bij het eten, straks is het allemaal al op! Op een dag hoorde de crew: “She’s a runner, she’s a trackstar” van een trainee komen en wisten we alweer hoe laat het was.  De rest van de lazy day hebben de trainees vooral lekker in de zon gelegen. Want ja, “dat zeilen is leuk hoor maar ik ben hier vooral om in de zon te liggen”.

De trainees hebben al erg veel geleerd over zeilen, het heelal en astronavigation. De een wat meer dan de ander, want toen Bart vroeg wat de aarde was hoorden wij: “The earth is a star”. En wat een kip is, is ook nog niet helemaal duidelijk, want “is een kip nou een zoogdier of een reptiel?”. We navigeren ook nog steeds zonder de computer. Dat gaat nog allemaal goed “maar als we niet oppassen varen we straks tegen Afrika aan”.

Nou wij gaan snel weer verder met het werk aan deck & interior. Heeft u al een quote gespot die van uw zoon/dochter/familielid kan zijn?

Lieve groetjes van de zusjes Anne en Nadia