Skip to main content Skip to footer

NL2- Atlantische Oversteek: van West-Afrika naar Europa

From 25 januari 2025 12:00 until 07 maart 2025 12:00

jan. 25, 2025 - mrt. 07, 2025

Steek de Atlantische Oceaan over met ons stoere Tall Ship de Noorderlicht.
Deze route is uitdagend, avontuurlijk en onwijs gaaf!

Je start op het tropische Kaapverdië, waar we ongeveer een week de tijd hebben om de Kaapverdische Eilanden te ontdekken en waar je leert surfen!

Hierna zetten we koers naar de Azoren, ‘het Hawaï van Europa’, waar je versteld zult staan van de prachtige ongerepte natuur en bijzondere inheemse diersoorten.

Vervolgens zeilen we verder met de westenwinden richting Europa, wellicht langs het schitterende kustplaatsje Falmouth of de mooie Britse Kanaaleilanden.

NU BOEKEN

Ga je mee op ontdekkingsreis?


Welkom aan boord

Eenmaal in Kaapverdië aangekomen stap je direct gezellig met al je mede-trainees aan boord.
We verkennen deze eerste week de Kaapverdische Eilanden, waaronder waarschijnlijk Santo Antão, één van de mooiste Kaapverdische eilanden. Masterskip maakt al jaren adembenemende hikes in deze regio.

Hiken & Surfen
Kaapverdië is naast een wandelwalhalla ook een surfparadijs. We vinden de beste surfspots. De constante passaatwind van gemiddeld windkracht vier zorgt ervoor dat jij jezelf na deze week een echte surfer kunt noemen.

Parels van de oceaan
Dan is het tijd om de zeilen te hijsen en koers te zetten naar de parels van de Atlantische Oceaan, oftewel de Azoren. De uitdagende en avontuurlijke zeiltocht naar de Azoren bied je de kans om te leren zeilen en navigeren op open zee. Laat je verrassen door de ontmoetingen met dolfijnen die dartelen in het kielzog van ons schip. Eenmaal aangekomen zul je versteld staan van de betoverende watervallen, de groene jungle, spectaculaire kratermeren, kleurrijke bloemen en grillige kliffen met hier en daar een verborgen strandje.

Verborgen schatten van Europa
Vervolgens gaat onze reis verder richting Europa. We laten ons leiden door de wind en de route is zoals altijd een verrassing. Wellicht bezoeken we idyllische kustplaatsjes in Engeland of ontdekken we de Britse Kanaaleilanden. Dit laatste deel van de reis is hèt moment om je sailskills te showen. Tijdens de ship takeover vaar je, samen met je mede-trainees, het schip terug naar huis!

Jouw Masterskipreis
Elke golf brengt nieuwe kennis, elk zuchtje wind fluistert verhalen van verre landen. Op zee, onder de sterren, leer je niet alleen over zeilen, maar ook over jezelf. Dit is niet zomaar een reis, het is een persoonlijke ontdekkingsreis, een uitdaging, en een avontuur dat je leven verrijkt.
Jouw koers naar de toekomst begint hier, met Masterskip. Stap aan boord en zet zeil naar jouw horizon.

Wat krijg je hiervoor terug?

Inclusief & Exclusief

Inbegrepen

Een levensveranderende ervaring!

Al je eten en drinken

Excursies

Een tof docententeam

Masterskip kleding pakket

Uitgesloten

Vlucht

Souvenirs voor je ouders

Eventuele visa

Zakgeld

Eventuele vaccinaties

HOUD ER REKENING MEE DAT: Onze prijzen zijn exclusief vliegticket. Masterskip boekt wel je vliegticket en enkele maanden voor je reis ontvang je hiervoor de factuur in je persoonlijk account. Om je een indicatie te geven: de vliegtickets kostten de afgelopen jaren tussen de 150 en de 400 euro.

NL2- Atlantische Oversteek: van West-Afrika naar Europa

From 25 januari 2025 12:00 until 07 maart 2025 12:00

jan. 25, 2025 - mrt. 07, 2025

€ 8.950,00p.p

NU BOEKEN

Interesselijst

Wil jij mee met deze reis, maar kun je nog niet inschrijven? Meld je dan aan voor onze interesselijst. Je komt dan bij ons in het systeem en ontvangt updates over deze reis.

Ik ben eenHOUD ER REKENING MEE DAT:

Bij Masterskip staan levensverandering door persoonlijke ontwikkeling en groepsvorming door tijd door te brengen aan boord van het Tall Ship op de eerste plaats. Excursies en tijd aan land zijn aangenaam maar hebben geen prioriteit. Flexibiliteit is essentieel voor een authentieke zeilervaring met Masterskip. Het doel van deze zeilreis met Masterskip is om van startpunt naar de uiteindelijke bestemming te varen (oceaanoversteek of Caribische reis), voornamelijk door te zeilen en gebruik te maken van gunstige winden. Deze reisroute is een algemene gids en kan worden gewijzigd op basis van factoren zoals het weer, de beschikbaarheid van daglicht, omstandigheden in het vaargebied, scheepsplanning en mogelijkheden om het zeeleven te bekijken of bepaalde plaatsen onderweg te bezoeken. De specifieke route wordt uiteindelijk bepaald door de kapitein, rekening houdend met deze factoren. De kapitein heeft de bevoegdheid om te beslissen of de zeilen of de motor wordt gebruikt voor voortstuwing. Voor bepaalde bestemmingen kan toestemming van nationale autoriteiten nodig zijn om aan land te gaan, deze kan echter niet altijd verkregen worden vóór de publicatie van het reisschema.