Informatie voor ouders

Wat leuk dat uw zoon of dochter interesse heeft in een educatieve zeilreis met Masterskip Wylde Swan. Wij spreken regelmatig ouders die zeggen: ‘had ik dit vroeger maar kunnen doen!’. Maar er zijn natuurlijk ook een heleboel vragen en misschien wel zorgen die bij u kunnen spelen nu uw kind mee wil met Masterskip.

 

Wat betekent zo’n proces voor de ouders?

Allereerst heeft uw kind natuurlijk uw toestemming nodig om met Masterskip mee te gaan. Daarnaast zal in de voorbereiding een hoop werk gaan zitten: toestemming van school regelen, het geld bij elkaar verdienen, het plannen van al het schoolwerk aan boord, enz. Ten slotte heeft uw zoon of dochter na thuiskomst van een geweldige reis vaak wat begeleiding en aandacht nodig om weer te kunnen wennen aan het gewone (school)leven.

 

Meer over Masterskip

Masterskip is een uniek programma, dat in de afgelopen vijf jaar is ontwikkeld tot een sterk onderwijskundig concept. De belangrijkste uitgangspunten:

 

1. Intensief onderwijs
2. Een rijke en gevarieerde leeromgeving
3. Persoonlijke ontwikkeling
4. Avontuur

 

In het najaar van 2013 zijn wij begonnen met Masterskip en sindsdien hebben meer dan 400 trainees de reis van hun leven mogen beleven op de Wylde Swan.

Veelgestelde vragen door Ouders

+ Wie vaart het schip?

De Wylde Swan wordt gevaren door een internationale professionele bemanning. Aan boord zijn een kapitein, stuurman (soms 2), machinist, bootsman en een aantal matrozen waaraan de bootsman leiding geeft. Zij zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor een veilige tocht en worden daarom getraind en gecertificeerd aan de hand van internationaal geldende voorschriften.

+ Wie zijn de docenten?

De docenten zijn eerstegraadsdocenten uit het voortgezet onderwijs. Op iedere reis is er een docent van elk van de volgende vakken: wiskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie. Wij selecteren docenten op hun vakkennis, maar vooral ook op didactische vaardigheden en het talent om leerlingen te inspireren.

+ Is er een dokter aan boord?

Ja. Op de reizen buiten bereik van de kust gaat er een scheepsarts mee. Dit zijn tenminste afgestudeerd basisartsen.

+ Wat gebeurt er als mijn kind ziek wordt aan boord?

Zeeziekte is een veelvoorkomend verschijnsel aan boord en verdwijnt na een paar dagen vanzelf. Bij andere kwalen zal de kapitein in samenspraak met de scheepsarts een besluit nemen over behandeling aan boord, het wijzigen van de route of in ernstige gevallen een evacuatie. De veiligheid en gezondheid van de leerlingen staat aan boord voorop.

+ Moet mijn kind zeilervaring hebben?

Nee dat is niet nodig. Aan boord zal alles over zeilen worden uitgelegd en na een aantal weken zullen de leerlingen samen het schip kunnen overnemen (natuurlijk onder toezicht) tijdens de scheepsovername.

+ Hoe slapen de leerlingen?

De leerlingen slapen gezamenlijk in de “main hold”, dat is het ruim van de Wylde Swan. Dat is helemaal ingericht om in te leven. Er zijn dus geen eigen hutten. Het zes weken lang samenleven in één ruimte maakt de reis extra bijzonder en smeedt een hechte band tussen de leerlingen.

+ Is mijn kind veilig tijdens de reis?

De veiligheid en gezondheid van uw kind is voor ons het belangrijkste. Alles aan boord is erop gericht het risico op ongevallen zo klein mogelijk te maken.

+ Kan mijn kind met een sociale of lichamelijke beperking mee?

Ja dat kan. Neem contact op met ons voor nader overleg.

+ Hoe is mijn kind verzekerd tijdens de reis?

U zorgt zelf voor de reis- en annuleringsverzekering en voor de zorgverzekering (met werelddekking). Tijdens de reis is uw kind aanvullend verzekerd via de P&I verzekering van de Wylde Swan.