Stichting Masterskip Wylde Swan

Lees meer

De stichting

Stichting Masterskip Wylde Swan stelt zich ten doel levens verrijkende ervaringen in combinatie met hoogwaardig onderwijs, ten behoeve van de maatschappelijke, sociale en technische ontplooiing van jongeren, te ontwikkelen en breed toegankelijk te maken.

Stichting Masterskip Wylde Swan wil leidend zijn in vernieuwend onderwijs aan boord, aansluitend op hedendaagse maatschappelijke inzichten. De stichting ontwikkelt aan boord-programma’s waar jongeren sterker van groeien, zelfbewustzijn en sociale vaardigheden mee vergaren en die hen intellectueel uitdagen.

Vanaf het ruimtelijke achterdek heb je een goed uitzicht

Het middendek is de verzamelplaats van het schip

Op het voordek wordt het meeste zeilwerk gedaan

Interieur

De main hold is het hart van het sociale leven aan boord en is makkelijk te herconfigureren om te studeren, eten, rusten of om af en toe een plotseling feestje te houden. We wilden het schip een fris en modern gevoel geven. Het gedempte kleurenpalet accentueert de ruimtelijkheid van het dekhuis en de main hold. Ze voelen als een leeg canvas, klaar om ingevuld te worden door de mensen aan boord.

In het dekhuis wordt gegeten en gestudeerd

Als trainee slaap je in een bunk. Dit is de enige persoonlijke ruimte die je aan boord hebt.

De main hold is het hart van het sociale leven aan boord

Je kan er ook voor kiezen om in een hangmat te slapen

Geschiedenis

De romp is in 1920 gebouwd door Howaldtswerke-Deutsche Werft in Kiel (Duitsland) en deed van oorsprong met haar stoomturbines dienst als haringjager.
Door haar oorspronkelijke functie, versgevangen vis zo snel mogelijk naar de haven van Hamburg varen, is haar romp lang en smal. Zoals gebruikelijk in die tijd heeft ze een rechte steven en een ‘schoenerkont’ wat haar een statige uitstraling geeft.

Wylde Swan Scheepsjournaal

Hét journaal vanaf de Wylde Swan!
Bekijk alle afleveringen en kom meer te weten over het leven aan boord.