Reis 04

Jamaica-Cubareis

Accent: Natuur

Je vliegt van Amsterdam naar Sint Maarten

Elke Caribische ontdekkingsreis duurt 5 weken. Je vaart ongeveer 1500 mijl; het is geheel afhankelijk
van het weer en de wind (hiermee raken we meteen een mooi natuurlijk verschijnsel aan!) welke route je vaart en welke eilanden je bezoekt. De eerste week een lang stuk zeilen, zodat je het schip en elkaar goed leert kennen. Daarna maak je een aantal kortere
tochten waarbij je verschillende eilanden aandoet. Vervolgens weer een lange tocht want je vaart naar Jamaica en Cuba: twee heel bijzondere eilanden met een prachtige natuur. Je leert meer over het ontstaan van de eilanden en je ontdekt waarom elk eiland er een beetje anders uitziet. Deze reis staat in het teken van prachtige zeiltochten, het leren kennen
van nieuwe culturen, verdieping van je kennis over het ontstaan van het Caribisch gebied én op expeditie naar tropische eilanden! Dat laatste betekent regelmatig uit je comfort zone stappen om zo je omgeving echt te ontdekken.

 

Naast ons basis Masterskip onderwijsprogramma, wat bèta georiënteerd is, ligt bij deze reis een inhoudelijk accent op natuur. De natuur ontdekken betekent dat je plekken wilt zien waar de mens zo min mogelijk heeft gehad. En die plekken zijn er nog in de wereld! Maar naast ongereptheid zul je ook helaas zien dat de mens bijna overal invloed op heeft. Hier zullen we het ook over gaan hebben aan boord. Er varen vier bèta docenten mee. Zij verzorgen samen de verdiepende lessen over de geofysische aspecten van de eilanden en de natuur in het Caribisch gebied.

 

Je vliegt terug vanaf Havana (José Martí International Airport).

 

 

Docenten gaan in op de geofysische eigenschappen en het ontstaan van het Caribisch gebied.

1500 zeemijl

6 landen

35 dagen

Over deze reis

Deze reis vertrekt op zondag 1 maart vanaf Schiphol. Je komt op zondag 5 april terug op Schiphol.

 

De prijs van deze reis is € 6.350,-

 

Onze prijzen zijn inclusief: vluchten, full board, taxes, transfer, excursies, havengelden, brandstoftoeslag en kledingpakket.

 

Reisdata onder voorbehoud van beschikbare vluchten, de route is weer- en wind afhankelijk.