Wat is Masterskip

Zes weken zeilen op een uniek zeilschip én onderwijs zoals op school.

Lees meer

Masterskip biedt een onvergetelijke levenservaring voor elke leerling die de stap zet om mee te gaan aan boord van de Wylde Swan. Het is een uniek programma voor leerlingen uit 4 havo en 4/5 vwo die zich willen verdiepen in bètavakken.

Er zijn vijf reizen met elk een verschillend karakter. De reizen vinden plaats tijdens de maanden oktober tot en met mei. Vaar je mee met Masterskip, dan ervaar je hoe theorie tastbaar wordt in de dagelijkse praktijk op zee. De Wylde Swan is je klaslokaal!

Je kunt je nu inschrijven voor de reizen in het schooljaar 2019-2020. Verleg je grenzen en schrijf je in!

School

Je gaat aan boord gewoon naar school.
Hoe is het onderwijs aan boord eigenlijk geregeld?

Zelfstudie

Ter voorbereiding op de reis maak je een plan van aanpak samen met je docenten op school. Aan boord heb je zes dagen in de week 3-4 uur zelfstudie per dag om hier zelfstandig aan te werken. Dat is intensief onderwijs. Er zijn vier ervaren docenten in de exacte vakken aanwezig om je te begeleiden. Op de Caribische reizen is soms ook een docent van een C&M of E&M vak aanwezig.

Mentor

Je wordt gekoppeld aan een mentor. Hiermee bespreek je geregeld jouw persoonlijke leerdoelen en de voortgang van de studie. Heb je moeite met zelfstandig leren, dan kan de mentor in overleg een gestructureerde dagplanning maken. Op deze manier loop je geen achterstand op.

Centrale lessen

Naast 3-4 uur zelfstudie op een dag zijn er verdiepende of verbredende bètalessen, die worden gekoppeld aan het leven aan boord. Denk hierbij aan navigatie, krachten die spelen bij het zeilen, de techniek aan boord, meteorologie, de samenstelling van het zeewater en de bestudering van het zeeleven. Deze lessen sluiten aan bij de vakken die je op school krijgt. Als je voor anker ligt ga je 's middags vaak op excursie.

Toetsen

Ook het maken van toetsen gaat gewoon door aan boord. Wij adviseren dat je 4-6 toetsen meeneemt in een dichtgeniete envelop. Op zaterdagochtend is het toets dag en worden de toetsen in 1 of 2 ruimtes afgenomen. Dit gebeurt uiteraard onder toezicht van docenten.

24 uur op de Wylde Swan

Tijdens een Masterskip-reis zit je soms wel meerdere weken op zee zonder land te zien. Saai? Integendeel. Op de Wylde Swan ben je de hele dag bezig. Leren, wachtlopen, zeilen, schoonmaken, je hoeft je nooit te vervelen.

06:45

timeline-arrow

Opstaan

07:00

07:30

timeline-arrow

ontbijt

08:00

12:00

timeline-arrow

School

Zelfstudie met begeleiding

12:45

timeline-arrow

Lunch

In de pantry

13:00

timeline-arrow

Captain's daily update

Op het middendek

14:00

timeline-arrow

Happy hour

Het hele schip wordt door vier groepen schoongemaakt. Dekschrobben, keuken, pantry en mainhold met douches en wc’s.

16:00

timeline-arrow

Centrale les of excursie

18:00

timeline-arrow

Sailtraining

19:00

timeline-arrow

Diner

20:00

timeline-arrow

Vrije tijd

00:00

timeline-arrow

Wachtlopen of groepsactiviteit