Veelgestelde vragen

Trainee worden

+ Wie kan er mee met Masterskip?

Als je in de bovenbouw zit van het voortgezet onderwijs (Havo/VWO), ambitieus bent, profiel N&T of N&G hebt (bij uitzondering kan het ook met een ander profiel) en je wilt je verdiepen in bèta en science, dan kun je mee. Je hoeft geen zeilervaring te hebben. Aanmeldingen worden in overleg met de school bekeken.

+ Hoe kan ik me aanmelden?

Zie daarvoor het stappenplan

+ Wat zijn de kosten?

Kijk bij route. Daar vind je een omschrijving van de verschillende reizen en zie je ook wat de kosten van de reizen zijn. Let op! Er zijn verschillende prijzen voor de verschillende reizen.

+ Wat steek ik ervan op?

Bij Masterskip ligt de focus op jouw totale ontwikkeling. Je verdiept je in vraagstukken op het terrein van science, technologie en duurzaamheid. Dat gebeurt op een aantrekkelijke manier waarbij er een directe relatie is met het schip, de reis en de natuurlijke omgeving.

+ Hoeveel schoolwerk kan ik doen aan boord?

In overleg met jouw school en mentor maak je een studieplanning voor alle vakken, met daarin de leerdoelen die je tijdens de reis moet behalen. Zes dagen per week ben je 3-4 uur bezig met zelfstudie, zodat je bijblijft met school. Elke week wordt er tijdens het gesprek met jouw mentor aan boord gekeken of je op schema loopt. De meeste leerlingen komen met een kleine voorsprong van boord.

+ Kan ik ook mee als ik geen bèta profiel heb?

Masterskip-reizen zijn gericht op het N&T en N&G profiel, omdat dit het meest aansluit bij wat je aan boord van een zeilschip tegenkomt. De docenten die mee zijn, geven verdiepende en verbredende lessen over natuurkunde, scheikunde, biologie en wiskunde. Als je geen bèta profiel hebt, kun je in overleg wel mee, maar interesse in bèta vakken is noodzakelijk!

+ Is op alle reizen nog plek?

Eind december 2018 is alleen op reis 5 nog plek.

De reis

+ Hoe ziet het leven aan boord eruit?

Iedere trainee heeft een bunk of een hangmat. om in te slapen. Daarnaast heb je een eigen scheepskist om je spullen in op te ruimen. In totaal kunnen er 30 trainees mee. Er zijn 10-12 bemanningsleden en 4 docenten aan boord. Kijk de scheepsjournaals en andere filmpjes om een beeld te krijgen hoe het leven aan boord eruit ziet!

+ Je bent 5 of 6 weken op reis. Zijn er ook dagen dat je niet vaart en ergens aanmeert? Of zijn er aan het einde nog een paar dagen die je aan land kunt verblijven?

Elke reis bevat een aantal dagen waarop we op excursie gaan – zowel tussentijds als bij vertrek of aankomst.

+ Op welke reis kom ik dolfijnen tegen?

Op elke reis is de kans zeer groot om zeeleven tegen te komen. Van groepen dolfijnen, tot verdwaalde zeeschildpadden of walvissen.

+ Welke reis zal ik kiezen?

Elke reis heeft zijn charmes. Welke reis je kiest hangt af van welke voorkeuren je hebt. Reis 01 en reis 05 zijn zonder meer de stoerste en meest uitdagende zeilreizen, waar reis 02, 03 en 04 juist op constantere tropische weersomstandigheden kunnen rekenen. Je leest meer over de verschillende reizen in onze reisinfo-folder . Ook kun je tips krijgen op een informatiebijeenkomst, dus zorg dat je er één bezoekt!

+ Slaap je altijd aan boord of ook wel eens aan land?

Je slaapt altijd aan boord – ook tijdens excursies aan land keer je terug naar het schip.

+ Hoe kom je aan vers brood op de oceaan?

Goede vraag! Dat brood bak je zelf samen met de scheepskok! We hebben ongeveer 20 broden nodig per dag. Aan boord leer jij hoe je brood moet bakken. Niet alleen dat, je leert er ook koken, samen met de scheepskok en met de andere trainees.

+ Is er wifi aan boord?

Er is een server aanwezig aan boord. Deze wordt in principe alleen voor onderwijsdoeleinden gebruikt. Meestal is er in de havens wel een mogelijkheid om van het internet gebruik te maken.

+ Heb ik een zeilpak nodig?

Alleen op reis 1 en reis 5 is een zeilpak echt nodig. Op de andere reizen heb je voldoende aan een regenjas. Maak gebruik van de actie van zeilkleding.nl en koop je zeilpak met korting! Ga naar www.zeilkleding.nl en zoek op 'Masterskip'.

School

+ Hoe krijg ik toestemming van school?

Toestemming van jouw school is noodzakelijk om mee te kunnen met Masterskip. Een belangrijk punt in de werkwijze van Masterskip is de samenwerking tussen jou, je school en Masterskip. Dit borgt goede uitwisseling van leerresultaten. Wij communiceren open en transparant met scholen. Zodra jij je motivatiebrief aan je afdelingsleider hebt gestuurd, nemen wij contact op met jouw school. Wij plannen als het nodig is een gesprek in met jou, je ouders en je afdelingsleider of mentor. Tijdens dat gesprek lichten wij ons programma toe. Het is dan ook zeer belangrijk dat je zelf goed kunt motiveren aan je ouders en school waarom jij deze reis wilt maken. Wat zijn je verwachtingen van de reis? Welke leerdoelen heb je? Wat levert dit jou en je school op? Verwerk dit in een brief die je aan je afdelingsleider richt. Zo ziet jouw school ook dat je serieus met de reis bezig bent. Volg ons stappenplan.

+ Hebben jullie ook informatie voor scholen?

Hier staat algemene informatie over Masterskip waarmee jouw school een beeld krijgt van wat het programma inhoudt en hoe het proces van aamelding tot toestemming verloopt.

Financiën

+ Hoe kan ik de reissom bij elkaar krijgen?

De afgelopen jaren hebben uitgewezen dat met behulp van een goed opgezet plan en gebruikmakend van een lokaal netwerk de reissom voor een groot gedeelte bij elkaar te krijgen is. Het lukt leerlingen regelmatig om het hele bedrag zelf te verdienen! Leerlingen deden onderzoeken voor bedrijven, universiteiten, kregen schenkingen van familie in ruil voor een uitgebreid reisverslag, of verkochten hamburgers op school. Vaak is het zo dat je een bijdrage voor jouw reis kunt krijgen door de gulle gever een tegenprestatie te beloven. Ter inspiratie, enkele voorbeelden: http://ienjopzee.weebly.com/ http://www.zeilreisluuk.nl/414086926 http://rensoverdeoceaan.nl/#/ http://leanneopzee.blogspot.nl/ Voor meer tips kun je contact opnemen met Masterskip.

+ Hoe kan ik een goed plan maken voor het verdienen van genoeg geld?

Wij organiseren drie keer per jaar een workshop waarin we je helpen met het maken van een plan. We wisselen ideeën uit voor acties die je kunt gaan doen en we leren je wat wel en wat niet werkt. Je kunt je hier inschrijven voor een workshop fondsen werven. Het allerbelangrijkste van het bij elkaar krijgen van genoeg geld is op tijd beginnen en gewoon doen! Dus wacht niet tot je naar een workshop kunt gaan, maar begin alvast.

+ Hebben jullie ook informatie voor mijn ouders?

Hier kunnen je ouders meer lezen over Masterskip.

+ Hoe zit het met annuleren?

Een Masterskip reis boek je lang voor vertrek. Je kijkt er enorm naar uit om aan jouw Masterskip avontuur te beginnen! Je hebt hard gewerkt om het mogelijk te maken om mee te gaan. Stel dat er plotseling voor vertrek iets gebeurt, waardoor jouw reis niet door kan gaan. Wat dan? Is je geld weg? Dat hoeft niet. Door deel te nemen aan het annuleringsfonds van Masterskip Wylde Swan kun je jezelf de normaal geldende kosten van een gedwongen annulering besparen. Een Masterskip reis boek je lang voor vertrek. Je kijkt er enorm naar uit om aan jouw Masterskip avontuur te beginnen! Je hebt hard gewerkt om het mogelijk te maken om mee te gaan. Stel dat er plotseling voor vertrek iets gebeurt, waardoor jouw reis niet door kan gaan. Wat dan? Is je geld weg? Dat hoeft niet. Door deel te nemen aan het annuleringsfonds van Masterskip Wylde Swan kun je jezelf de normaal geldende kosten van een gedwongen annulering besparen. Vergoeding via het annuleringsfonds van Masterskip Wylde Swan geldt alleen indien één van de volgende redenen van toepassing is: 1. Plotselinge ziekte en/of ongevallen m.b.t. jezelf. Doktersverklaring vereist. 2. Ernstige ziekte of sterfgeval in de niet meereizende familie (1e of 2e graad). In geval dat annulering noodzakelijk is, maar genoemde bepalingen niet van toepassing zijn, zal in overleg met de reserverende getracht worden een passende regeling te treffen. De kosten van deelname bedragen 3% over het totaal verschuldigde bedrag van de Masterskip reis. Maak je geen gebruik van het annuleringsfonds dan zijn de annuleringsvoorwaarden van de Wylde Swan van kracht. Wil je meer weten over het annuleringsfonds, mail dan even naar nynke@masterskip.com

+ Wat moet ik wanneer betalen?

Als jij je definitief inschrijft, ontvang je van ons een boekingsbevestiging. Je betaalt binnen 14 dagen een aanbetaling van 30%. Het restbedrag betaal je één maand voor het vertrek van jouw reis.

+ Welke voorwaarden zijn van toepassing op de reizen?

Zie de algemene voorwaarden op de website van de Wylde Swan: https://www.wyldeswan.com/terms-and-conditions/