Terug naar het overzicht
  • Seizoen 2018-2019,
  • Reis 3

Floor

Ahoy allemaal!

Vandaag gingen we wegvaren van Sint-Eustatius, en gingen we naar Sint Barthélemy toe varen. Ik was kapitein en Roos was mijn 1st mate dus wij moesten samen eerst nog veel dingen voorbereiden. Bijvoorbeeld kijken waar de wind vandaan kwam en hoe sterk hij was, een voyage planning maken en de route en de koers bepalen en kiezen welke zeilen we wilden gaan zetten. De bedoeling was om 8 uur weg te gaan varen, maar dat werd iets later omdat het voorbereiden wat langer duurde dan verwacht. Rond een uur of 10 zaten we op zee met de zeilen gezet en een uurtje later droegen we de wacht over aan de volgende groep.

De wind was erg hard, wat lekker is voor het zeilen, maar daardoor hingen we heel scheef. Daardoor mochten we ook niet aan de lage kant komen. Ook waren heel veel mensen zeeziek. Een groot deel heeft dan ook heel lang in bed of op het dek gelegen, waaronder ikzelf. Daarom hadden we ook geen happy hour. We vaarden wel superhard, ongeveer 8 knopen! We kwamen rond half 7 s’avonds aan op St Barths, dus we hebben vrijwel de hele dag gevaren, meer dan 10 uur!

Nu genieten van de laatste dagen, groetjes!

Floor

 


Nika over Lazy Day

12 februari ’19
Vandaag hebben we Lazy Day!! Het woord zegt het al, een lekkere luie dag. Al met al is dat totaal niet waar; omdat we gisteren geen Happy Hour hebben kunnen doen (doordat het te gevaarlijk was omdat we zo schuin gingen) moesten we dat vandaag doen. Van half 10 tot half 11! Daarna hebben we gelukkig wel onze vrije tijd gekregen. We mochten aan land St. Barthélemy bezoeken. Totaal anders dan alle andere eilanden. Het is hier echt hartstikke luxe, en wat een dure winkels zeg! Na een beetje rondsnuffelen en genieten van wat ijs zijn we naar het strandje gelopen. Zo mooi dat het daar was. We hebben heerlijk genoten van het water en zijn lekker wezen zonnen op het strand. Eenmaal terug op de boot heb ik iets gedaan wat ik nooit had verwacht te doen! Maar deze reis staat ook voor het vinden van jezelf en misschien keuzes maken die je nooit had verwacht te maken. Wat ik heb gedaan krijgen jullie later te horen, want het is nog een verrassing voor mijn ouders, die ook gewoon de masterskip facebook in de gaten houden, net als jullie!!
Als jullie willen weten wat ik gedaan heb moet je even de facebook pagina in de gaten houden, want het duurt niet lang meer tot we thuis zijn!!
Groetjes van Nikaaaa!! 😊


Joey: Het was vandaag echt een geweldige dag.

Lees verder


Marije en Renee

Lees verder


watergevecht!

Lees verder


Kim & Beaudine

Lees verder


Pien Blijdenstein

Lees verder


Yn it Frysk

Lees verder


(Mees)ter maïs

Lees verder


De beklimming van de Petit Piton, Saint Lucia

Lees verder