Trainee in de zomer

Eerst als trainee mee met Masterskip, nu in de zomer als trainee meevaren met de Tall Ships Races. Een heleboel trainees zien we vaak terug aan boord. Ze komen helpen met evenementen of met onderhoud, extra handjes die wij heel erg waarderen. Wat ook kan, is dat je gewoon nóg een reis op de Wylde Swan boekt! Job Toby is één van de trainees die deze zomer meegaat: “Komende zomervakantie ga ik meedoen met de Tall Ships Races op de Wylde Swan en ik kan echt niet wachten!”

 

“Een vijf dagen lange race van Noorwegen naar Denemarken lijkt mij super leuk omdat competitief varen volgens mij heel strategisch en spannend kan zijn. Het lijkt mij super gaaf om dag en nacht zo snel mogelijk door te varen terwijl je goed op moet letten wat andere schepen doen en hoe je die schepen kan hinderen of kan gebruiken om zelf meer vaart te maken.”

 

Job is al bekend met het schip. “Eerder dit jaar heb ik zelf meegedaan aan reis 1 (van Harlingen naar Tenerife) en van deze reis heb ik ook geleerd dat ik het leven aan boord van een schip heerlijk vind. Ook is een drijvende factor voor mij dat er rondom de race veel activiteiten zijn in de resterende zeven dagen die ik daar zal zijn. Naast dit alles mis ik de Wylde Swan erg en kan ik niet wachten tot ik weer aan boord ben om mee te varen met het voor mij erg bekende schip.”

 

“Als ik weer aan boord ben ga ik mijn best doen om de functies en namen van alle lijnen weer uit mijn hoofd te leren. Want al weet ik er nog een flink aantal wel, het lukt mij niet meer om ze allemaal op te noemen. Hiernaast heb ik (hoe gek het ook mag klinken) ook weer zin in het s’ nachts wakker worden om weer wacht te houden zodat het schip dag en nacht door kan varen. Alles is al geboekt en omdat het deel van de zomervakantie is willen mijn ouders de helft mee betalen. De rest schieten ze voor en betaal ik langzaam af.”

 

Veel plezier deze zomer Job!