Paramaribo en Cuba

Nieuwe bestemmingen toegevoegd aan het programma in het schooljaar 2019-2020: Masterskip vaart volgend jaar in het Caribisch gebied naar de bestemmingen Paramaribo en Cuba. We zijn er trots op dat deze leerzame landen onderdeel worden van onze reizen.

 

 

Alle reizen van Masterskip hebben de bètavakken als basis. Er zijn vier eerstegraads docenten aan boord die deze vakken begeleiden en hierin centrale lessen aanbieden. Voor de themareizen in de Cariben gaan ook docenten geschiedenis, economie en aardrijkskunde mee.

 

Nynke Verduyn van Masterskip: “Het is ons doel om sterke inhoudelijk reizen samen te stellen waar onze leerlingen veel van leren. De reis die Suriname aandoet heeft als accent ‘geschiedenis’. Dat past natuurlijk perfect bij deze bestemming. De reis naar Jamaica en Cuba heeft natuur als accent. De vulkanische eilanden, de regenwouden, de rijke natuur van Cuba en Jamaica zijn geweldig om onze avontuurlijk leren lessen aan te bieden. De koppeling van theorie en praktijk werkt katalyserend voor onze leerlingen.”

 

Het is de eerste keer dat Masterskip zo dicht naar de evenaar zeilt, de Suriname rivier opvaart en Paramaribo aandoet. Jamaica en Cuba stonden al eerder op het vaarschema en zijn nu definitief toegevoegd aan de reizen in het schooljaar 2019-2020. Meer info over de reizen vind je bij route.