Kapitein Fosse neemt afscheid

“We zijn weer thuis! De laatste dagen waren emotioneel maar intens mooi om mee te maken. Van alles wat er gebeurde, werd dubbel en dwars genoten.” Schrijft Jeske, oud-trainee en super-deckhand. Het einde van elke reis is intens, verdrietig, maar ook mooi en verbindend. Het eind van deze oceaanreis is extra speciaal: Kapitein Fosse sluit hiermee zijn carrière bij de Wylde Swan af.

 

“Afgelopen donderdag hadden we een captains dinner waarbij we verwend werden met fantastische gerechten! Ondertussen konden we luisteren naar een prachtige speech van Fosse over zijn laatste Masterskip reis, zijn ervaringen en wijze lessen die hij ons mee gaf. Tranen bij hem en tranen bij ons. Als troost een grote groepsknuffel!”

 

Fosse is vanaf het begin betrokken geweest bij Masterskip. Samen met alle crew heeft hij het Masterskip programma van de grond af opgebouwd. Hij heeft de meeste Masterskip reizen op zijn naam staan van iedereen (het mag wel in het Guinness book of world records). En hij heeft meer dan 200 trainees, docenten, crew geïnspireerd. Maar daarnaast is Fosse gewoon een geweldige zeeman en fantastische kapitein. Het gemak waarmee hij de Swan alles laat doen wat hij wil, is bewonderenswaardig.

 

Na zes jaar gaat Fosse een nieuwe stap zetten in zijn nautische carrière. Wij danken Fosse voor al zijn inzet, zijn energie en al zijn ideeën die Masterskip hebben gemaakt tot wat het nu is.