Captain’s update

Elke dag is er contact tussen het schip en het kantoor. Naast alle serieuze zaken die besproken moeten worden, neemt kapitein Fosse ook de tijd om het leven aan boord op bijna poëtische wijze te beschrijven. Dit willen wij jullie niet onthouden!

 

Vrijdag 12 april

Bij het kraaien van de haan liepen we Jamaica binnen en begon het grote inklaringsspel. De quarantaine en vele andere inspecties kwamen langs. Wiebe en Martijn hebben dit mooi opgepakt. Die avond hebben we een heerlijke en gezellige BBQ op het strand gedaan. Met een optreden van de nieuwe band ‘Goed’. Alle bestellingen van de proviand werden verzorgd en deze werden de volgende avond gebracht met behulp van de politieboot, die graag wilde assisteren. We hebben nu wereld’s grootste ananassen en meloenen. Verder was de kwaliteit van de proviand ook zeer goed. De tweede dag zijn de trainees begonnen met een verkoelende zelfstudie naast een waterval, onder een palmboom. Ze kwamen erg blij terug.

 

De docenten en crew werken veel samen en genieten van elkaars aanwezigheid. Ik moet zeggen dat de crew ook zeer actief is op het begeleiden en de betrokkenheid bij de trainees. Heerlijk om te zien. Tijd om weer te zeilen. Het windje begint weer uit de goede richting te komen na een nachtje in een golfslagbad tussen Haïti en Cuba.

 

Groeten, Fosse en Crew

 

Zaterdag 13 april
LAT: 23 30,15N LONG 74 24.1W

Weather: Great! Lots’of sun and a great easterly breeze of 15 knots.

 

De Swan hangt heerlijk in haar deken van zeil en zee. We crossen tussen de Bahama’s door! Zo snel dat de buien ons bijna niet bijhouden. Zo hadden we wel wat regen op het achterdek op een gegeven moment, maar het zonnedek op het voordek bleef haar naam eer aan doen. Zooo snel dus. Ze speelt met de eerste Oceaan deining en tovert een grote grijns bij alle opvarenden.

Aan dek zie je leerlingen met borstels en emmertjes het schip poetsen, terwijl ze dansen op de muziek. Net hadden we een crew meeting. Alle crew zit vol inspiratie voor sailtraining en andere activiteiten. Elke dag hebben we er meer zin in met elkaar, de Wylde Swan, de wind en de zee.

 

Groeten, Fosse en Crew

 

Zondag 14 april
LAT: 26 20 N LONG: 73 59 W

Weather: great wind again. ESE 16 knots, 1.2 mtr Swell. Blue skies, no squalls.

De avond eindigde met ‘A comfortable breeze’. We liepen nog 7 knoopjes. Het topzeil hadden we moeten wisselen voor de Course, omdat er in het topzeil een scheurtje was ontstaan. Het oude doekje probeert nog elk vlaagje mee te pikken, maar haar broze stiksels verliezen soms de rode draad. Jeske en Johan klimmen straks naar boven met naald en draad. De wind is weer wat aangetrokken en het schip huppelt al kwispelend met een stevige 9 knoop van golftop naar golftop. Morgen is het Lazyday en weer tijd voor pannenkoeken en lekker genieten van je boek voor in het kluivernet. De vishaak zoekt naar een mals visje terwijl de vliegende vissen om ons heen vluchten van hun predators.

Een prachtige zondag.

 

Groeten, Fosse