Drie Caribische ontdekkingsreizen in 2019-2020!

Het Caribisch gebied biedt zoveel mogelijkheden om het onderwijsprogramma te verrijken: geografisch, economisch, historisch, maatschappelijk, biologisch, taalkundig, etc. Daarom organiseert Masterskip volgend jaar drie Caribische reizen met elk een eigen accent.

 

 

We verbreden hiermee het Masterskip onderwijsprogramma en richten ons inhoudelijk met reis 2 ook op het Cultuur & Maatschappij profiel, met reis 3 ook op het Economie & Maatschappij profiel en met reis 4 ook op de beide Natuurprofielen.

 

Dit schooljaar (2018-2019) heeft Masterskip twee Caribische reizen gedaan: reis 3 en reis 4. De trainees van reis 4 komen a.s. zondag weer thuis! Deze Caribische reizen waren beide helemaal volgeboekt. Doordat er op reis 4 een economie docent en een geschiedenis/aardrijkskunde docent mee zijn, als aanvulling op het bèta docententeam, hebben we alvast ervaring opgedaan voor volgend schooljaar. Met deze ervaring kunnen wij het onderwijsprogramma voor volgend schooljaar verder uit gaan werken en thema’s C&M, E&M en Natuur meer inhoud geven. Wil jij dit ook beleven volgend schooljaar?

 

Om het schip en elkaar goed te leren kennen, zeil je in de eerste week van je reis een lang stuk. Hierbij is voldoende tijd om je schoolwerk te doen: gedurende de hele reis is hier elke ochtend vier uur voor ingepland. Na de eerste week maak je een aantal kortere tochten waarbij je verschillende eilanden aandoet.

 

Je ontdekt prachtige natuur, komt in contact met de cultuur van de eilanden en doet mee aan een uitwisseling met een lokale school. De reis staat in het teken van avontuurlijk en inspirerend leren met prachtige zeiltochten, het leren kennen van nieuwe culturen en op expeditie naar tropische eilanden!

 

Aan elke reis is een accent gekoppeld in de vorm van een profiel. Je kunt dus op basis van jouw profiel een keuze maken voor één van de Caribische Ontdekkingsreizen. Alle Masterskip reizen staan open voor alle leerlingen, maar kiezen op basis van jouw profiel kan je net wat extra inhoud geven! In de komende nieuwsbrieven zullen wij elke reis apart bespreken en meer informatie geven over de verschillende accenten.